Pregovori Maksimovića i Napolija trajali su dve godine

 
 ≫ 
  • 0

U italiji je i dalje jedna od glavnih tema transfer bivšeg igrača Zvezde u Napoli

Srpski fudbaler Nikola Maksimović bio je predmet jedne od najvećih transfer sapunica ovog leta u Italiji, koja je završena njegovim "bombastičnim" transferom iz Torina u Napoli.

>>> Otkrivena neverovatna otkupna klauzula za Maksimovića! Dečko je postao zvezda!

Koliko su Napolitanci želeli bivšeg defanzivca Zvezde govori sama činjenica da su izdvojili "masivnih" 29 miliona evra za njegovu "slobodu", ali i još jedan podatak: jurili su ga dve godine!

Tako, barem, tvrdi Nikolin zastupnik Nikola Popović koji je za italijanske medije otkrio koliko su Napolitanci bili uporni da potpišu momka iz Bajine Bašte.

- To je bio najduži dogovor od kada se bavim ovim poslom, trajao je dve godine - rekao je Popović.

- Mnogo klubova me je zvalo za Nikolu, to je tačno, ali Napoli je pokušavao da ga dovede dve godine i želeo ga je najviše. Takođe, Nikola je želeo da ostane u Italiji, jer su mu oba deteta rođena ovde, pa je i to olakšalo da se posao završi.

Nikola je prelaskom u redove vicešampiona Italije postao srpski transfer rekorder, što je ujedno i velika odgovornost koju će nositi kada izađe na teren, jer su očekivanja navjača od skupocenog igrača uvek ogromna.

- Nema tu nekog posebnog velikog pritiska zbog visine transfera. To što ga porede sa nekim srpskim igračima kao što je Dejan Stanković (zbog transfera) i ostalima, samo će mu biti motivacija da bude još bolji i da napreduje.

Popović nije želeo da potvrdili, ali ni da demantuje informaciju da je "izlazna" klauzula u Maksimovićevom ugovoru 55 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA