Koja generacija srpskih košarkaša je najbolja? Evo kako su glasali ljudi iz celog sveta! (VIDEO)

Sve tri generacije srpskih košarkaša u poslednjih 20 godina imale su uspehe, ali je teško odlučiti se koja je najbolja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Stefan Alavanja
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Stefan Alavanja

    29. avgust 2016 | 08:13

    2002 zbog Predvraga Stojakovica!

  • Divos

    26. avgust 2016 | 15:10

    Ја гледам период 1995-2002 као једну целину. И то беше златна ера српске кошарке, величанствених 7 година. Такође ако погледамо екипу 1995 и 2002 у Индијанаполису, ту су 4 играча (Бодорога, Томашеви, Котуровић, Довац), који су играли оба такмичења. Прва тројица су у Атини започињали свој кошаркашки пут, у Индијанаполису су били афирмисани играчи у зениту каријере, и то је важно знати. Нама ће наравно бити увек најдража екипа из 1995, јер то беше након злочиначких санкција, беше ту и пуно пркоса, и жеље да се докаже да се у Србији није заборавила играти кошарка, и још много чега. Но екипа Србије из 2002-е је по мени најбоља европска екипа која је икад састављена и играла неко такмичење, уосталом ти Срби су урадили оно што су сви тада тврдили да је апсолутно немогуће, победили су НБА екипу САД, и срушили један мит. И како то обично бива након врхунца, следи пад, и у српској кошарци долазе сушне године (када је сениорска национална селекција у питању, не и млађе категорије). Но, појавила се ова генерација (отприлике почело је са ЕП 2009), и некако време је да се то запечати златном медаљом. Рецимо на Евробаскету 2017.

  • Даца

    25. avgust 2016 | 21:52

    Па по успесима свакако генерација из '95-те, али мени је увек у сећању посебно остала генерација из 2001/2002 јер је успела да понови ипак неке од успеха оне претходне, а то је било јако тешко, поготово што су у тиму остали једино Бодирога и Дивац... и ипак су једини успели да победе Американце и то у сред Америке... а ту је био и Стојаковић, по мени најбољи наш шутер икада, да је он играо са генерацијом из '95-те сигурно бисмо у Атланти освојили злато...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA