Štefanek se ne slaže sa Prlainovićem: Bez države ne bi bilo ni medalje

 
 ≫ 
  • 80

"Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost treba da zna... Moj cilj je ostvaren ali naš zajednički cilj je da nakon osvajanja olimpijskog zlata," poručio je rvač

Dosta komentara je izazvao utisak koji je javnosti preneo Andrija Prilainović, jedan od naših najuspešnijih vaterpolista.

Posle osvajanja istorijske zlatne medalje u Rio de Žaneiru, Prlainović je ukazao na problem sa kojim se susreću pojedini sportovi u Srbiji.

Drugo mišljenje izneo je Davor Štefanek, rvač koji je takođe osvojio zlato u Riju.

Ovo je njegova poruka napisana na Fejsbuk profilu.

- Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice... Pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara!!!! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog ministarstva za sport i omladinu kao i Olimpijskog komiteta. Preko 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države.

Foto: Guliver/Sean M. Haffey/Getty Images Foto: Guliver/Sean M. Haffey/Getty Images

- Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve sto nam omogući naš savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države. Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost treba da zna... Moj cilj je ostvaren ali naš zajednički cilj je da nakon osvajanja olimpijskog zlata, da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji treba da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci... Ali morao sam da se oglasim jer je to prosto istina - zaključio je Štefanek.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    21. avgust 2016 | 21:03

    Sigurno je da se u sport mnogo više ulaže nego u prethodnom periodu,naši sportisti koji su osvojili medalje dobiće najveće premije u regionu,sistemski se radi mnogo da se stanje u sportu popravi i to daje rezultate.

  • milka

    21. avgust 2016 | 21:39

    Ponosni smo na naseg sportiste, i moramo im pomoci kako mozemo.

  • Hedona

    21. avgust 2016 | 20:47

    Da država nije uz sportisti niko ne bi ni otputovao u RIO i još su im dali za svaku medalju izdvojili više od 43.000 evra najviše koštaju u celom regionu. Ne razumem šta bi hteli, imaju sve uslove da se razvijaju. Košutnjak na prvom mestu.Naravno da pomaže svima bez rezultata nema napretka. A delfinima je omogućila da imaju najkvalitetnije bazene, a za trenere uzimaju najbolje stručnjake.Svakog sportistu država zaidvaja sredstva, osim za tenesire, jer je tenis najskuplji sport na svetu.Trebamo zaista biti realni naravno da Srbija ulaže u sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA