Troicki opet igrao pet setova, ali na megdan Congi ide Fonjini

 
  • 0

Srpski teniser izgubio od italijanskog igrača 6:2, 3:6, 4:6, 6:3, 8:6 u drugom kolu Rolan Garosa

Trećeplasirani srpski teniser na svetskoj listi Viktor Troicki (28. mesto) i na drugom turniru za gren slem u sezoni prošao je kao na prvom. Poklekao je pred drugom preprekom i na Rolan Garosu, a kao i na Australijan openu početkom godine oba meča je igrao u pet setova.

Na pariskoj šljaci savladao ga je Italijan Fabio Fonjini (45) sa 6:2, 3:6, 4:6, 6:3, 8:6. Podsećamo da je susret juče bio prekinut zbog kiše posle dva seta.

Fonjinijev protivnik u sledećem kolu biće najbolji francuski teniser Žo Vilfrid Conga (5). Pobednik se u osmini finala sastaje s uspešnijim iz meča domaćeg igrača Žila Simona (12) i Švajcarca Stanislasa Vavrinke (21). U toj četvrtini žreba su i mečevi Novak Đoković (Srbija, 1) – Nikola Devilder (Francuska, 286), Fernando Verdasko (Španija, 16) – Andreas Sepi (Italija, 25)

Već prvi set u nastavku duela Troickog i Fonjinija doneo je uzbuđenja. Srpski teniser je poveo 3:1, Italijan je preokrenuo na 4:3, ali su sledeća tri gema pripala Viktoru, koji je tako rešio set u svoju korist, nažalost i poslednji put.

Susret je imao vrhunac u odlučujućem setu, koji se, u slučaju da bude 6:6, igra na dva gema razlike. Kad je Fonjini na servis Troickog poveo 3:2, pa zatim i s 4:2, činilo se da je to prekretnica meča. Međutim, srpski as, iako iscrpljen, uspeo je da poravna na 4:4 iako je u tom gemu italijanski teniser imao 40:0 na svoj servis.

U završnici presudnog seta bolje se snašao Fonjini. Načinio je odsudni brejk i zasluženo ide u treće kolo. Prošle godine, kada je Troicki ispao u četvrtom kolu, bio je četvrtfinalista. Put mu je preprečio Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA