RG: Tipsa pobedio Šardija 7:6 ,6:1, 7:5; Varvara izbacila Jelenu

 
  • 0

Janko u trećem kolu ide na još jednog domaćeg tenisera - Benetoa. Jankovićeva sama sebe pobedila

Janko Tipsarević je u trećem k0lu Rolan Garosa, a tamo je stigao tako što u meču druge runde nije izgubio ni set od domaćeg takmičara Žeremija Šardija. Bilo je 7:6 (7:4),6:1, 7:5 za srpskog tenisera.

Tipsarević ni ovog puta, kao ni u prvom kolu protiv Kverija, nije imao lak posao, jer Šardi nije naivan rival. Međutim, pokazalo se da je Janko sada ozbiljan teniser, koji je preležao dečje bolesti i više ne gubi mečeve od rivala koji su ispod njegovog rejtinga. U prvom setu vođena je žestoka bitka, ali je Srbin bio najbolji kada je bilo najpotrebnije - u taj-brejku!

U drugom delu igre Tipsa je počistio sa terena zbunjenog Šardija. Mogao je Janko i ranije da završi meč, jer je u trećem setu imao prednost brejka, ali je dozvolio Šardiju da se vrati na 4:4. Ipak, opet j pokazao mentalnu snagu u odlučujućim momentima i rešio meč u svoju korist.

Sledeći Tipsarevićev rival biće domaći teniser Žilijen Beneto. Iskusan teniser, koji najbolje igra na šljaci, trenutno je 32. na svetu, a u prva dva kola eliminisao je Zvereva i Turzunova. Ukoliko prekosutra bude savladao Benetoa, Tipsarević ide na boljeg iz duela Majer-Almagro.

JELENINO CRNO PROLEĆE

Katastrofalno proleće Jelene Janković zaokruženo je porazom već u drugom kolu Rolan Garosa od američke teniserke uzbekistanskog porekla Varvare Lepčenko - 7:6 (7:4), 4:6, 6:4.

Jelena je tako posle sedam godina ispala pre trećeg kola, što je dokaz da se možda nalazi u najvećoj krizi u poslednjih nekoliko godina. Angažman hrvatskog trenera Željka Krajana ne da nije pomogao izlasku iz krize, već je dodatno pogoršao stvari. Šljaka, koja je uvek važila za Jeleninu omiljenu podlogu, sada se pokazala kao tanak led. Jelena je ukupno na ovoj podlozi zabeležila samo jednu pobedu na pet turnira.

Srpkinja je šansu propustila u prvom setu, kada je vodila 5:2 i servirala za set, ali je dozvolila rivalki da prestigne njenu prednost i da u taj-brejku reši set u svoju korist. Jelena je uzvratila u drugom delu igre, ali je pala u odlučujućem setu. U prvih osam gemova nije bilo brejka, ali je 61. teniserka sveta u devetom gemu oduzela servis rivalki i nešto kasnije iskoristila prvu meč loptu.

Jelenu sada očekuje novi gubitak VTA poena i novi pad na rang-listi, jer je prošle godine u Parizu igrala u osmini finala. Lepčenkova će u trećoj rundi igrati sa Frančeskom Skjavone iz Italije.

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA