SKANDAL: Kosovska olimpijska šampionka odbila doping test, pa osvojila zlato u Riju!

 
  • 23

Majlinda Keljmendi nema baš čistu sportsku biografiju, a samo dva meseca pred Igre odbila je doping test

Majlinda Keljmendi je heroina Kosova jer je takozvanoj državi donela prvu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Ona se okitila zlatom u džudou u katerogiji do 52 kilograma.

Ipak, kada se malo prekopa po njenoj istoriji, može se videti da nije sve tako čisto u njenoj sportskoj biografiji. Naime, pre samo dva meseca ona je odbila doping test u Francuskoj, prenose engleski mediji informaciju koju su dobili od Svetske džudo federacije.

- Kontrola je rađena u junu u Francuskoj. Sportistkinja i njen trener nisu želeli da se podvrgne testu. Ako kazne bude, ona će važiti samo na teritoriji Francuske - stoji u informaciji koju su Englezi dobili od Svetske džudo federacije.

>>> Kome je olimpijska šampionka Kosova posvetila zlatnu medalju iz Rija?

Ovu informaciju indirektno je potvrdio čak i Agron Kuka, prvi čovek kosovskog džudo olimpijskog tima, ali se pravda da osoba koja je tražila doping test nije imala dokaze da dolazi iz svetske antidoping agencije.

- Na trening kampu u Francuskoj prišla nam je jedna osoba i zatražila da uradimo doping test. Međutim, ona nije imala nikakve dokaze da je iz Svetske doping agencije i mi smo je odbili. Kasnije su Francuzi od toga napravili frku, bez ikakvog razloga, jer je Majlinda potpuno čista - istakao je Kuka.

Podsetimo, organizatori u Riju su suspendovali veliki broj ruskih sportista zbog doping skandala u Rusiji, pa je mnogo nedužnih i čistih sportista, poput Jelene Isinbajeve dobio zabranu nastupa u Riju.

Kada na tu odluku pogledajte situaciju sa Majlindom Keljmendi, dobijamo pravi primer licemerja organizatora u Riju.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA