Neverovatan poraz srpskih košarkašica: Vodile su sa 18 razlike i na kraju izgubile u poslednjem minutu!

 
  • 7

Izabranice Marine Maljković imale su sredinom treće četvrtine prednost od 52:34, ali je potom usledio neverovatan pad u igri

Košarkašice Srbije poražene su i na drugoj utakmici na Olimpijskim igrama u Riju, ovoga puta od Kanade sa 71:67. Vodile su naše košarkašice i sa 18 poena prednosti, ali je od sredine treće četvrtine usledio veliki pad, posle čega je Kanada stigla rezultat, i na kraju u boljoj završnici u poslednjem minutu došla do druge pobede na turniru, a Srbiji nanela drugi poraz.

Posle prve četvrtine viđen je egal i rezultat je po isteku uvodnih 10 minuta bio izjednačen 21:21. Ipak, u drugoj četvrtini su izabranice Marine Maljković napravile veću razliku. Do poluvremena su se odlepile na osam poena prednosti i na pauzu otišle sa rezulatom 40:32.

Prednost je tokom treće četvrtine porasla, a u jednom momentu je bila maksimalnih 18 razlike (52:34) sredinom trećeg perioda igre. Ipak, posle toga je usledio veliki pad u igri srpskih košarkašica, pa su Kanađanke počele da tope prednost. Ipak, do kraja trećeg perioda, razlika je još uvek bila dvocifrena, pošto je Srbija vodila sa 57:45.

Punih pet minuta u poslednjoj deonci Srbija nije dala koš, i Kanađanke su se potpuno vratile u igru i istopile prednost na 57:56. Posle toga je sve do kraja viđena velika borba i igra koš za koš, tokom koje se obe ekipe nisu odlepile na prednost veću od dva poena.

Najbolja u ekipi Srbije bila je Jelena Milovanović, koja je postigla 19 poena, a pratila ju je Sonja Petrović sa 15. U Kanadi je Nurse Kia bila nerešiva enigma za srpske košarkašice, pošto je postigla 25 poena.

Izabranice Marine Maljković su u prvom kolu izgubile od Španije sa 65:59, pa su sada u veoma teškoj situaciji.

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Parter B

    8. avgust 2016 | 21:15

    Stavite sliku kapitena u kupacem, mozda nam to popravi utisak

  • Putin R.S

    8. avgust 2016 | 21:24

    Kakav komentar ostaviti posle ovakvog starta nasih sportista? Hajde neka neko napise jedan normalan i realan, a da ne pise srcem i emocijama.

  • Drekavac

    9. avgust 2016 | 00:13

    Zao mi je sto su izgubile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA