Ivana: Mrvica mi je falila do finala, divno je nositi zastavu koliko god da je teška (FOTO)

 
  • 3

Strelkinja se sprema za disciplinu u kojoj je osvojila srebro pre četiri godine

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić nije uspela da se plasira u finale u disciplini vazdušna puška na 10 metara na Olimpijskim igrama u Riju.

Maksimović Anđušić zauzela je 12. poziciju rezultatom od 415,4 krugova, što je bilo za samo 0,5 slabije od Kineskinje Ji Siling koja je otišla u finale.

- Jako težak meč, to se i očekivalo. Ipak Igre sa sobom nose neku drugu atmosferu, i sve što mislite da će biti teško, bude zapravo duplo teže. Tako je bilo i danas, zaista sam dala svoj maksimum i odlično vodila meč do samog kraja - rekla je naša strelkinja i dodala:

- Imala sam samo jednu devetku zbog manjeg pada koncentracije, ipak me je ona na kraju koštala finala, 0.5 mi je falilo i to je samo mrvica. I dobro, neka ta sreća bude za mali kalibar i ja ću biti zadovoljna.

U četvrtak Ivanu očekuje "njena" disciplina, 50m puška trostav.

- Iskreno, ja sam dosta očekivala i od ove, iako mi nije omiljena. Zaista sam bila spremna da otpucam svih 40 centara i budem u finalu među osam najboljih. Ali dobro, MK je svakako moja omiljena, i ima neku težinu zbog srebra u Londonu. Nadam se boljem rezultatu i uspehu.

Maksimović Anđušić iznela je svoje utiske sa ceremonije otvaranja Igara, na kojoj je predvodila tim Srbije noseći zastavu.

- To mi je dosta pomoglo da pred meč budem manje euforična, specijalan trenutak koji se ne zaboravlja. Bilo je stvarno predivno, da kročite ispred svog tima i nosite zastavu ma koliko ona teška bila. Mislim da sam to dostojanstveno iznela, a osećaj će se pamtiti celog života.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Rio baner

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    7. avgust 2016 | 11:20

    Pa naravnoo da ces dati svoj maksimum, sto bi neko isao na olimpijadu i da namerno izgubi. Glupo je prozivati nekoga samo zato sto nije prosao u finale. Aaaa ti sto ne smes ni da se potpises probaj ti da pogodis pa da sledecu olimpijadu za tebe navijamo.

  • Ma da

    7. avgust 2016 | 08:00

    Falio je tebi mozak kako te bre nije sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA