Mitrogol odmah na Jokana: Kreće nikad jače Čempionšip ludilo!

 
  • 7

Utakmicom Fulam - Njukasl u petak startuje drugo po jačini takmičenje na Ostrvu

Dok elitni engleski timovi još uvek bruse formu pred početak sezone, oni manje kvalitetni, ali nikako manje gledljivi, kreću u pohod ka odbranom društvu kroz jedno od najzanimljivih takmičenja u Evropi - Čempionšip.

Kao i mnoge prethodne, i ova sezona biće, tvrde stručnjaci, uzbudljiva do samog kraja sa samo jednim izrazitim favoritom, Njukaslom, koji se preselio iz Premijerlige, ali je rešen da se ekspresno vrati tamo gde mu je i mesto.

Upravo "svrake" i otvaraju takmičenje utakmicom na "Krejven Kotidžu" protiv Fulama srpskog trenera Slaviše Jokanovića (petak 20.45).

Dakle, Aleksandar Mitrović biće najveća pretnja po gol njegovog zemljaka i nekadašnjeg trenera Partizana u Londonu.

Kada smo već kod trenera, u Čempionšipu ćemo ove sezone imati priliku da vidimo nešto što do sada nije bio slučaj: dvojicu stručnjaka osvajača Lige šampiona - Rafu Beniteza (Njukasl) i Roberta Di Matea (Aston Vila).

Pored Španca i Italijana, na klupama engleskih drugoligaša sede još nekoliko vrlo poznatih imena čije prisustvo će dati dodatnu draž praćenju mečeva: Valter Zenga (Vulverhempton), Jap Stam (Reding), Kris Houton (Brajton), Geri Monk (Lids), Nil Vornok (Roteram).

Takođe, tu je i Najdžel Pirson, čovek koji će ostati upamćen po tome da je praktično oformio šampionski tim Lestera gde je radio četiri sezone i zadržao ga u Premijer ligi zahvaljujući sjajnom nizu rezultata u samoj završnici takmičarske kampanje 2014/2015, pre nego što ga je nasledio Ranijeri.

Pirson će u narednoj sezoni predvoditi Derbi Kaunti.

Naravno, da ne zaboravimo, neka hit obrada Njukaslovih navijača posvećena srpskom napadaču Aleksandru Mitroviću (koju su Severni Irci plagirali i posvetili Vilu Grigsu na EP) posluži kao svojevrsna najava maratonskog takmičenja i jednog od najomiljenijeg i kod srpskih ljubitelja fudbala.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorca

    5. avgust 2016 | 11:31

    Mitrogol moze da bude nadimak za nekog ko daje golove osim ako za njega ne vazi pravilo ako das jedan.Jos malo u drugoj ligi a onda Grcka Belgija ili Holandija

  • mix

    5. avgust 2016 | 11:14

    Mitro je car, sigurno je imao opciju da napusti klub ukoliko ispadne iz premijer lige. Čovek je rekao da hoće da bude miljenik navijača i da voli crno belu boju. Bogu hvala da konačno imamo pravog centarfora. Prafi fighter! A ne više da se nadamo Ljajićima i manekenima sa Dior torbicama

  • Tata

    5. avgust 2016 | 09:48

    Kladim se da ce uci na teren 15 minuta pre kraja utakmice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA