Čudo se nije dogodilo: Isinbajeva ne ide na Olimpijske igre

 
 ≫ 
  • 4

Ruska atletičarka objavila da nije dobila "zeleno svetlo" za Rio od Svetske atletske federacije

Dvostruka olimpijska šampionka u skoku motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, dobila je negativan odgovor od Međunarodne atletske federacije (IAAF) na svoju molbu za učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru.

>>> Isinbajeva plače, a Putin je teši: Predsedniče, odstranili su nas... (FOTO) (VIDEO)

Atletičarka je to napisala na Istangramu.

- Dobila sam negativan odgovor od sekretara IAAF. Nažalost, nisu napravili izuzetak u mom slučaju. Nisu me pustili na OI u Rio. Čudo se nije desilo - napisala je Jelena Isinbajeva, prenosi Sputnjik.

Ona je negirala informacije da, navodno, nije ni podnela individualni zahtev Međunarodnoj atletskoj federaciji.

Izvršni odbor MOK-a doneo je pre nekoliko dana odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016. godine, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.

Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da učestvuju u Riju.

(Telegraf.rs/Tanjgug)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    29. jul 2016 | 14:51

    Da da kmecite ameriku ne moze niko izbaciti jer je amerika najjaca i ume da prikriva ako se dopinguje uopste, ovi rusi ne umeju da kriju , zao mi je isinbajeve ali sport vise ni ne pratim.Zabava za sirotinju je postala, od vladara sveta koji sa sportom, i ostalim glupostima hoce da skrenu paznju sa ratova na bliskom istoku. Duci simonovic je lepo sve rekao.Sport je odavno prljav, i rusi i amerikanci i kinezi i nemci se kljukaju a onaj ko ima najvise para, nazalost i ne biva izbacen. Danas je sve u parama...

  • Mlj1228

    29. jul 2016 | 13:49

    Kad bi bilo pravde , kao sto nije , onda bi to pravilo postojalo za sve zemlje sveta. Ne verovatno je to sto je samo Rusija kaznjena, dok ostalima se gleda kroz prste, pogotovu amerima, a oni bas najvise imaju dopingovanih , i to oduvek. Ovo je politicka odluka , i velika je sramota za zapad i njihovu "demokratiju".

  • Србин

    29. jul 2016 | 12:40

    По истим критеријумима амерички олимпијци не би требало да се појаве ни у једној дисциплини...јер су заштићени а сви на гудрама... Још мало!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA