Novi Srbin u NBA ligi, a za njega verovatno niste ni čuli! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 16

Broj srpskih košarkaša u najjačoj ligi sveta biće povećan na četiri od naredne sezone

Koloniji srpskih košarkaša u NBA ligi pridružio se još jedan sunarodnik. Stefan Janković je potpisao ugovor za Majami Hit. Nije bio izabran na draftu, ali je 22-godišnji košarkaš, koji je studirao na univezitetu Havaji uspeo da se izbori za profi ugovor.

>>> Đorđević: Ovo je trenutno najbolja reprezentacija Srbije

- Bio sam frustriran što nisam draftovan, ali me to nije poremetilo, već samo motivisalo. Imam dobru šansu u Majamiju. Sve je na meni, samo da igram košarku i pokažem da pripadam NBA. Od mene se očekuje da "raširim" igru i pogađam šuteve" - rekao je Janković nakon drafta.

Janković je rođen u Beogradu, a ima i kanadsko državljanstvo. Visok je 211 cm i igra na poziciji krilnog centra. Prošle sezone je bio najbolji igrač u Big Vest konferenciji NCAA lige, gde je prosečno beležio 15,6 poena po meču.

On je igrao za Majami i u letnjoj ligi, gde je u proseku postizao 17 poena po utakmici, što je nateralo čelnike ''Hita'' da potpišu ugovor s njim.

Janković će posle Bobana Marjanovića, Nikole Jokića i Nemanje Bjelice biti četvrti Srbin u najjačoj ligi sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Genious

    14. jul 2016 | 10:42

    Selektore, zar ne mislis da je ovaj bolji od Bircevica?

  • Gorca

    14. jul 2016 | 10:45

    Ajde sto mi nismo culi ali gde su strucnjaci iz kss sto primaju platu za to ili smo toliko jaki da nam ni on ne treba kao i Bobi

  • Nole

    14. jul 2016 | 10:22

    Dobro igra ovaj momak, skocan, meka ruka,211 visok... Da vidimo kako će da debituje u NBA pa u reprezentaciju ako ne bude igrao za Kanadu. Ima samo 22 god, dobro bi nam došao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA