ROLAN GAROS: Muke Jelenine – najzad u drugom kolu, ali na mišiće

 
  • 0

Srpska teniserka pobedila nama malo poznatu Austrijanku Majr Ahlajtner 1:6, 6:1, 7:5, u trećem setu bitka za brejk više

Jelena Janković, koja na svetskoj listi zauzima 21. mesto, imala je muke da savlada nama malo poznatu austrijsku teniserku Patriciju Majr Ahlajtner (85) u prvom kolu Rolan Garosa. S obzirom na to da srpska igrčica nije premostila prvu prepreku na poslednja četiri turnira odnosno na prethodnih sedam od osam, sve vreme je tinjala bojazan da će tako možda da prođe i na pariskoj šljaci.

Jelena, koja u prvom setu nije mogla da se sastavi sa sobom, nekako je smogla snage da u odlučujućem trećem setu načini odsudni brejk i pobedi neugodnu protivnicu 1:6, 6:1, 7:5.

Gem na servis protivnice osvojila je za vođstvo 3:2. Kad joj je Austrijanka odmah uzvratila istom merom, činilo se da se ide u neizvesnu završnicu, ali je Jelena napravila još jedan brejk.

I onda, kada je trebalo da dotuče protivnicu, jer je povela sa 5:3, dozvolila joj je da poravna. Jelena ne bi bila Jelena da ne zakomplikuje situaciju i da se iz nje čudesno ne izvuče. Tako je bilo i ovaj put. Po ko zna koji put.

U sledećem kolu srpska teniserka se sastaje s uspešnijom iz meča Uzbekistanke Varvare Lepčenko, koja igra pod američkom zastavom, i Ruskinje Ksenije Pervak, koja je od nedavno pod kazahstanskom.

Jelena deveti put učestvuje na Rolan Garosu, a u prvom kolu je ispala prva dva puta (2004, 2005). Triput je bila polufinalista (2007, 2008, 2010), ali s obzirom na krizu u kojoj je, to je sada nezamislivi domet.

Kasnije danas u prvom kolu najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Italijana Potita Staračea, Viktor Troicki se sastaje s Brazilcem Tomašom Belučijem, a Bojana Jovanovski s Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, trećim „reketom“ sveta. Već se zna da pobednica ide na Amerikanku Venus Vilijams.

( Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA