Sale Đorđević: Srbija mora da ima predstavnike u Evroligi

 
  • 0

Legendarni "Sale nacionale" poručuje da KSS kod ULEB mora da se izbori za svoje klubove

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Ðorđević rekao je danas da je od ključnog interesa za Srbiju da i dalje ima sigurnog predstavnika u Evroligi.

"Sale nacionale" dodao je da su motivi ULEB-a, koji planira da naredne sezone ukine jedno mesto Jadranskoj ligi, posle čega bi šampion Srbije ostao bez direktnog plasmana u elitno takmičenje, pre svega ekonomske prirode.

- Evroliga gleda s ekonomskog aspekta na takmičenje i trebalo bi i mi tome da se okrenemo. Moramo da se izborimo da i dalje imamo predstavnika, to je ključni interes. Mislim da je budućnost evropske klupske košarke u jednoj jakoj Evroligi sa tridesetak timova, koji bi se fiksno takmičili - rekao je Ðorđević Tanjugu.

Kada je u pitanju borba za titulu u domaćem šampionatu, Ðorđević tvrdi da je Partizan favorit, ali da neće biti lako da se osvoji trofej.

- Nikom neće biti lako u plej-ofu, kao što nije lako ni osvoijiti titulu, ali "crno-beli" su tu favoriti. Radnički ima džokera u rukavu u liku trenera Miroslava Nikolića, koji je u Kragujevcu podigao interesovanje za sport na najviši nivo. Drago mi je da se Vojvodina posle dosta vremena pojavila u završnici i dobro je da se Novi Sad vraća na mapu srpske košarke - dodao je Ðorđević.

On je minule sezone trenirao Beneton i završio je kao 11. u šampionatu Italije.

- U toku je proces rekonstruisanja kluba i dolazak novog vlasnika. Porodica i grupacija Beneton napušta sport, blizu smo da u narednih sedam dana saopštimo da je došlo do promene vlašništva - zaključio je Ðorđević.

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA