Francuzi, posle mnogo muke, pobedili Novi Zeland

 
 ≫ 
  • 0

Turska jedva pobedila Senegal i igraće u polufinalu protiv ekipe Vensana Kolea

Uporedo sa turnirom u Beogradu i Torinu, kvalifikacije za Olimpijske igre odvijaju se i u Manili, na Filipinima, gde su poznati svi polufinalisti. 

Turska je tek "tesnom" pobedom nad Senegalom (68:62) obezbedila poufinalni duel sa Francuskom koja je, takođe uz mnogo muke, dobila meč protiv uvek neugodnih Novozelanđana - 66:59.

Trikolori su slomili otpor "Tol Bleksa" tek u poslednjoj deonici u kojoj su postigli poena koliko i u prve dve četvrtine - 28, a primili 11.

Ključni nalet igrači Vensana Kolea napravili su od rezultata 46:52 za Novi Zeland, serijom 14:0, posle čega su meč uveli u miran finiš.

Važno je reći da su Novozelanđani nedugo pre prelomnog perioda imali i 12 razlike (50:38), međutim nisu izdržali furioznu seriju glavnog favorita za prvo mesto u Manili.

De Kolo sa 7 i Parker sa 6 poena podbacili su kod Francuza, pa su iskočili "rezervisti" Želabal sa 11 poena i Tili sa 10. Isti broj poena postigo je i novi član Jute Boris Dijao.

Polufinala:

Turska - Francuska

Kanada - Novi Zeland

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA