Portugalci u finalu posle prve pobede na EP: Ronaldo i Nani nokautirali Vels za tri minuta! (FOTO)

 
 ≫ 
  • 17

As Reala postigao fenomenalan gol posle "nebeskog skoka", pa asistirao novom igraču Valensije. U četvrtak drugo polufinale: Francuska - Nemačka

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Portugalije prvi je finalista Evropskog prvenstva u Francuskoj!

To pravo izabranici Fernanda Santoša stekli su nakon pobede, prve na šampionatu u regularnih 90 minuta, nad Velsom u Lionu rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Kristijana Ronalda i Nanija u drugom poluvremenu - u roku od samo tri minuta!

>>> Najjača fotografija EURO: Uljez u sastavu Portugalije, evo kako je Ronaldo reagovao (FOTO) (VIDEO)

Portugalcima je ovo drugo finale na Evropskom prvenstvu, a da li će biti i prva titula saznaćemo 10. jula. Podsećamo, pre 12 godina senzacionalna Grčka porazila je Portugalce na njihovom terenu u borbi za pehar kontinentalnog šampiona.

Drugi finalista EURA u Francuskoj biće poznat posle meča između selekcije domaćina i Nemačke koji je na programu u četvrtak.

Vels ćemo, uprkos porazu, pamtiti kao najprijatniju pojavu prvenstva, uz Island naravno. Ispostavilo se da je odsustvo Arona Remzija (nije igrao zbog kartona), uz Bejla tvorca gotovo svih golova Velšana u Francuskoj, bio preveliki hendikep za ekipu Krisa Kolmana koja nije odigrala polufinale na nivou svih dosadašnjih partija na Evropskom prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portugalija u svom sastavu ima velikog, zaista velikog igrača koji se zove Kristijano Ronaldo, a takvi poput njega u utakmicama kakve su ove - tvrde, taktički disciplinovane, sa mnogo odgovornosti u odbrani, mogu biti prevaga na jednu stranu.

Tako je i bilo u 50. minutu kada je neverovatan Ronaldov atleticizam došao do punog izražaja. Bio je to "nebeski skok" i moćan trzaj glavom kojim je "razbio" svog čuvara i "probušio" mrežu Vejna Henesija.

Tri minuta kasnije bilo je 2:0.

I ponovo je Ronaldo bio centralna figura akcije, ali ne i strelac, doduše njegov udarac Nani je samo presumerio u gol i zadao klasičan nokaut Velšanima, koji ni do tada, a posebno do kraja, nisu umeli da nađu recept za igru Portugalaca.

PORTUGAL - VELS 2:0

(Ronaldo 50, Nani 53)

PORTUGAL: Patrisio - Sedrik, Alveš, Fonte, Gereiro - Danilo, Mario, Silva (od 79. Mutinjo), Sančes (od 73. Andre Gomeš)- Nani (od 86. Kvarežma), Ronaldo.

VELS: Henesi - Ganter, Čester, Kolins, Vilijams, Tejlor - Ledli (od 58. Vouks), Alen, King - Robson-Kanu, Bejl.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA