BRUTALNA KAZNA ZA RUSE: Atletičarima zabranjeno da se takmiče na Olimpijskim igrama!

 
  • 41

Svetska antidoping agencija suspendovala je ruske atletičare sa svih međunarodnih takmičenja jer nisu ispoštovali kriterijume članstva

Ruski atletičari neće moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Riju odlučeno je danas na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Beču, prenosi Skaj Sport.

IAAF je potvrdio kaznu ruskim atletičarima jer nisu poštovani kriterijumi obnavljanja članstva.

Komisija Svetske antidoping agencije (WADA) u novembru 2015. godine optužila je Rusiju za narušavanje antidoping pravila i preporucila Medunarodnoj asocijaciji atletskih federacija da udalji ruske atleticare sa takmičenja.

Tokom proteklih nekoliko meseci ruski sportski funkcioneri preduzeli su niz koraka u susret zahtevima međunarodnih organa, ali je WADA objavila da nije uspela da obavi niz doping-testova ruskih atletičara jer stručnjaci nisu pušteni u zatvorene vojne gradove u kojima su živeli sportisti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bube

    17. jun 2016 | 18:18

    Baš bih voleo da vidim antidoping kontrolu američkih atletičara? Oni samo kažu "kod nas je sve u redu"- i mi svi treba da im verujemo?

  • blaf

    17. jun 2016 | 21:18

    Фармација! Чим амери открију нови препарат постојећи стављају на листу забрањених (Шарапова)! А о тоталном рату против Словена и православља не треба трошити речи.

  • Tanče

    17. jun 2016 | 18:46

    Prokleti bili ameri, da Bog da nijednu medalju ne osvoje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA