Da li Bobi Marjanović treba da igra za Srbiju u Riju?

 
  • 71

Marjanović izjavio da ne može da igra kvalfikacije, ali da se nada da će ga selektor uvrstiti u tim za Rio * Pitamo vas da li je posle svega zaslužio da bude pozvan i da neko drugi otpadne ko je sve vreme na pripremama?

Javnost u Srbiji ostala je iznenađena informacijom da Boban Marjanović neće igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji je na programu u Beogradu (4-9. jul), ali da može da igra na Olimpijskim igrama u Riju?

>>> ŠOK! Milutinov odustao od reprezentacije! (FOTO)

Razlog je potpisivanje ugovora sa San Antoniom koji ne može da se desi pre 6. jula, što ipak ne znači da on ne može da trenira sa ekpom do tada.

>>> Neočekivano okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije (FOTO)

Međutim, Boban je izjavio da dok ne reši pitanje ugovora ne može da se posveti treningu i utakmicama, ali da je uvek spreman za Srbiju. Uz dodatak da kad otpiše ugovor moći će da trenira i da bude u timu za Olimpijske igre.

>>> Đorđević o Bjelici: Bojim se da neće igrati

- Želim da igram za Srbiju na Olimpijskim igrama, to je jedan od mojih snova i voleo bih da to svima bude jasno. Međutim, okolnosti su takve da ugovor u NBA ne mogu da potpišem pre 6. jula i dok ne rešim svoj status nisam u mogućnosti da se stavim na raspolaganje selektoru - poručio je Marjanović.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Međutim, nikome nije jasno otkuda optimizam da će Marjanović uopšte nakon kvalifikacija biti u opciji za tim Srbije.

- Uveren sam da će Srbija, s obzirom na kvalitet koji posedujemo, obezbediti plasman na Olimpijske igre i nadam se da ću nakon potpisa NBA ugovora dobiti šansu da se borim za mesto među 12 putnika za Rio -rekao je srpski centar.

Ova izjava zvuči neverovatno, a da ne pričamo da ponižavajuće deluje na sve ostale igrače koji su tu od prvog dana.

Evo nekoliko činjenica koje jasno govore da Marjanović ne bi trebalo i neće biti u konkurenciji za tim za Rio.

Pre svega, neće proći kompletne pripreme koje su počele u sredu i potpuno je nelogično da ga selektor Đorđević uvrsti u tim nakon kvalifikacija i da se zahvali nekom ko je 40 dana naporno trenirao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Druga stvar, nije se čak ni pojavio na okupljanju reprezentacije, iako ga je Đorđević pozvao na razgovor što je odraz nepoštovanja selektora i saigrača. Mogao je da dođe da se pozdravi sa drugovima, ili čak i da sve vreme bude sa njima i da ne trenira ako je već to problem, ali da bude deo atmosfere.

Treće, njegova odluka, dan pred okupljanje kojom je iznenđen i selektor, jasno govori da nije problem ugovora već nešto drugo, jer je to sa ugovorom bilo poznato i pre tri meseca, kada je njegov agent to izjavio na RTS-u.

Šta vi mislite da li treba da ga selektor uvrsti u tim nakon kvalifikacija ili ne? Ostavite vaše mišljenje u komentaru!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

 

-

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoz

    15. jun 2016 | 21:25

    Samo pogledajte kako se Bufon sa svojih 38 gonina se bori za svoju zemlju i sve ce vam biti jasno, takvi nam ne trebaju, ni u Riju, nigde!

  • Nikola

    15. jun 2016 | 20:32

    Neka je Bobi po sto puta, jednostavno svojim ponasanjem nije zasluzio da bude pozvan u reprezentaciju. Nije mi jasno sta je to sa ovim novim generacijama, kako osete veliku lovu, kako odu u NBA-a prosto zaborave svoje poreklo, zaborave gde su nacinili prve kosarkaske korake. Kakav je to nedostatak motiva da igras za svoju zemlju. Totalno me je razocarao...

  • Jordan

    15. jun 2016 | 20:53

    Ako se kvalifikujemo, ne treba ga zvati. Ionako je cele godine vise bio maskota nego kosarkas. Sad mu zelim da ne dobije ugovor u NBA. Neka se zapita zasto su Toni Parker i Dirk Novicki legende i u NBA i u svojim zemljama. Da nije igrao za Srbiju mozda ne bi ni video Ameriku, pa svojoj zemlji ovako vraca. Dakle, zatvoriti mu vrata zauvek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA