VIDELI SMO ŠAMPIONSKOG NOVAKA: Novo polufinale Rolan Garosa za Đokovića! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 28

Osmo polufinale, šesto uzastopno u Parizu, kada je Novak u pitanju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije imao previše problema sa Tomašom Berdihom i posle tri seta se plasirao u polufinale Rolan garosa, gde ga čeka Austrijanac Dominik Tim.

Đoković je protiv sedmog nosioca demonstrirao možda i najbolju igru od početka turnira, nemamo ništa protiv, proradio je u najboljem trenutku (6:3, 7:5, 6:3).

Meč koji je jednom prekinut zbog kiše okončan je 11. puz uzastopno Đokovićem pobedom, što je ukupno 24. slavlje Novaka protiv češkog tenisera.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Đoković je od 3:3 u prvom setu osvojio šest uzastopnih gemova, ali se suočio sa manjim problema u finišu drugog seta, kada je dozvolio Berdihu da se vrati u igru (5:5). Ipak, čini se da je Novak prelomio meč pravljenjem brejka kod 6:5, što mu je na ubedljiv način donelo 2:0 u setovima.

KIŠA PONOVO IMALA SVOJE TRENUTKE

Berdih je treći set otvorio oduzimanjem servisa Novaku, Đoković mu je vratio odmah i onda se igralo gem za gem do 3:3 kada je usledio kraći odmor zbog kiše.

Igrači su otišli u svlačionicu na desetak minuta, a pauza koja nije uslovila ponovno zagrevanje više je prijala srpskom teniseru koji je do kraja osvojio sva tri gema, demonstrirajući vrlo ubedljivu igru.

Važno je istaći da je Novak osmim uzastopnim polufinalom Rolan garosa uspeo da nadmaši i učinke Federera i Nadala po tom pitanju, a veliki uspeh je i što je šestim uzastopnim plasmanom među četiri najbolja tenisera Đoković stigao na samo korak od odbrane bodova iz prošle sezone, kada je poražen u finalu.

Novakov polufinalni meč je na programu u petak, kada će se igrati i drugo polufinale Vavrinka-Mari.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

TOK MEČA

TREĆI SET

Savršen udarac pred sam kraj meča.

6:3 Novak je ekspreno završio posao. Sva tri gema je bio prilično ubedljiv i plasirao se u polufinale.

Igrači su se vratili na teren i bez zagrevanja nastavili meč. Zbog kraće pauze, nije bilo procene za dužim vraćanjem u meč.

3:3 Prekid. Kiša je i ovaj meč Đokovića prekinula. Igrači su otišli u svlačionicu.

Printskrin: rts Printskrin: rts

3:2 Novak se već suočio sa gubitkom servisa (0:1), pa i spasavanjem brejk lopti (kod 2:2). Uspeo je da vrati jedan brejk.

DRUGI SET

7:5 Najbolji kad je najteže. Novak je bez izgubljenog poena kod 6:5 oduzeo servis rivalu i ima ogromnu prednost u četvrtfinalu. Izbegnut je tajbrejk, videćemo da li i pauza zbog kiše koja je počela da pada.

5:5 Drugi set je prerastao u egal borbu. Berdih je potpuno u meču.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

4:3 Berdih je vratio brejk. Novak se posle 0:40 skoro pa vratio u igru, ali je na 30:40 posle duže razmene udaraca poslao lopticu u aut.

3:1 Posle šest uzastopnih gemova koje je Đoković osvojio, Berdih je zaigrao tenis i osvojio prvi gem u drugom setu na svoj servis. Novak i dalje ima solidnu prednost.

2:0 Nije ni počeo set Novak kao u transu dolazi do brejka prednosti. Meč sve više podseća na one sada već dobro poznate kada se Đoković i Berdih sastanu.

PRVI SET

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

6:3 To je pravi Novak. Samo 32 minuta bilo je potrebno da osvoji prvi set.

4:3 BREJK ĐOKOVIĆ posle 25 minuta igre. Dva vrhunska riterna u završnici i ono što se naslutilo, desilo se.

3:3 Novakova igra ide u željenom smeru iako još nema brejka. Đoković kako gemovi odmiču na servis rivala je sve sigurniji

1:2 Početno ispitivanje snaga i nekoliko as poena češkog tenisera koji je bolje nego nekoliko prethodnih mečeva počeo susret sa Đokovićem.

UOČI MEČA

- Kada on oseća loptu, teško je igrati protiv njega - upozorava Đoković.

Planirano je Đoković i Berdih izađu u 13 sati na teren "Filip Šatrije" (ako ne bude kiše naravno), a uoči njihovog 26. duela ima i noviteta.

Čeh je počeo saradnju sa hrvatskim trenerom Lukom Kutanjcem koji je u stručnom štabu upravo od Rolan Garosa.

- Dogovor je da Rolan Garos bude probni turnir, a da saradnja bude nastavljane ako sve bude prema očekivanjima - rekao je Tomaš Berdih uoči današnjeg meča.

Meč možete pratiti uživo i na Telegrafu, putem daljinca.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA