Đoković: Ne bih da pričam o 100 miliona, u Srbiji ljudi rade za 200 evra!

 

Srpski teniser posle istorijskog meča i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je danas ne želi da priča o novcu, nakon što je postao prvi igrač u istoriji koji je na turnirima zaradio 100 miliona dolara, jer, kako je naveo, prosečna mesečna plata u Srbiji iznosi 200 ili 300 evra.

Ðoković je pobedio danas Španca Roberta Bautistu Aguta sa 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 i plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, gde će mu rival biti Čeh Tomaš Berdih.

>>> Koliko ga klinci obožavaju! Novak sa skupljačem loptica slavio pobedu (FOTO) (VIDEO)

>>> (VIDEO) Đoković prvi probio 100 miliona dolara!

- Ništa mi ne znači što sam prvi zaradio 100 miliona dolara od tenisa, jer to dolazi kao posledica uspeha u sportu koji volim. Na šta bi ličilo da pričam o tolikom novcu, a u Srbiji je prosečna plata 200 ili 300 evra. Mediji to previše potenciraju - rekao je Ðoković na konferenciji za medije posle meča.

On je dodao da mu nije bilo lako da dva dana igra sa Agutom i prekida zbog kiše.

- Ovo mi je bio drugi najduži meč, sećam se da sam sa Kiferom igrao pet dana na Vimbldonu 2007. godine. Nije bilo lako doći u devet sati ujutro, a otići u sedam sati uveče. Juče su uslovi bili na ivici regularnosti, dva seta po kiši i slabijoj vidljivosti. Srećom, prošao sam veliki psihološki test - poručio je Novak.

Ðoković ističe da bi voleo sutra da se sastane sa Berdihom, ali da ne veruje da će se to dogoditi prema vremenskim najavama.

- Biće teško protiv Berdiha, ali poznajem ga veoma dobro - zaključio je Ðoković.

(Tanjug)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhh

    1. jun 2016 | 16:17

    Nole pošteno si zaradio svaki evro.Svaka tebi čast i samo napred.

  • Megi

    1. jun 2016 | 17:44

    Ti nisi tajkun ti si uspjesan sportista koji ovom napacenom narodu pruzas radost, promovises drzavu na najbolji moguci nacin

  • Gradjanin xyz

    1. jun 2016 | 16:49

    Bravo! Covek je velicina. Ti bar imas dokumentovano za skoro svaki dolar/evro sto si zaradio. I svaka cast. Bar nisi sumnjivi kontraverzni biznismen kao vecina u ovoj jadnoj Srbiji. Svaka para je tvoja i u zdravlju je s familijom potrosio. To si zasluzio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA