Zvezdin dug iznosi 35 miliona! Godina u plusu posle dužeg vremena!

 
  • 24

Čelnici aktuelnog šampiona srbije održali redovnu Skupštinu na Marakani

Nije samo Partizan održavao Skupštinu 24. maja. Međutim, za razliku od haosa u Zemunelu sastanak Crvene zvezde je protekao u veselijoj atmosferi.

Razlog je svakako i smanjenje duga na 35 miliona evra.

- Jako je bitno da je promenjena njegova struktura i ona sada ne ugrozava egzistenciju kluba - rekao je generalni direktir kluba Zvezdan Terzić:

- Prvi put smo dobili evropsku licencu u prvom krugu. Domaćinski smo se ophodili prema Zvezdi, nismo uzimali kredit, niti smo se zaduživali. Bankama dugujemo 18, menadžerima i agencijama osam, četiri miliona državi na osnovu poreza, dva miliona bivšim i sadašnjim igračima i milion dobavljačima. Imamo i pet miliona nenaplaćenih potraživanja, kao i šest miliona na osnovu pozajmica.

Takođe, Zvezda je ostvarila finansijski plus prvi put posle 2006. godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Prvi put je ostvaren finansijski plus od 2006. godine. Treba dodati da u tu sumu nisu uračunati transferi u zimskom prelaznom roku što znači da bismo i 2016. mogli da završimo u plusu. Neto dobit je 443.000 evra. Glavni motiv je da su prihodi od transfera uvećani 3,9 puta i oni učestvuju sa 25 posto budžeta - rekao je poslovni direktor kluba Stefan Pantović.

Na Skupštini crveno-belih prisustvovao je 81 delegat, od ukupno 147. Novi članovi Skupštine su Jovan Kule Acimović, Vladimir Petrović Pižon, Igor Milojevic, Milenko Kostić  (vlasnik kompanije Auto Čačak) i Stojan Bujko.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    24. maj 2016 | 20:48

    Polako ali sigurno smo stali na noge i sad sledi terorisanje

  • Zorz

    24. maj 2016 | 21:28

    E ovo me zanima!kako je moguce da se dug skine sa 50 miliona na 35 ako je ovo prva godina u plusu posle 2006 i to je plus manji od pola miliona? Daj Terzicu molim te, istom metodom smanji i spoljni dug Srbije, da Knez Mihajlovu nazovemo po tebi

  • who are f**king you

    24. maj 2016 | 20:31

    Od cega u plusu? Koje je to zvezda prihode imala ove godine?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA