Mari jedva preživeo pakao 1. kola! (FOTO)

 
 ≫ 
  • 2

Mučenje drugog tenisera sveta završeno je posle dva dana, kada je posle skoro četiri sata igre slomio Radeka Štepaneka

Bili smo blizu najveće senzacije na Rolan Garosu, ali je drugi teniser sveta Endi Mari uspeo da preživi pakao prvog kola u Parizu protiv najstarijeg učesnika drugog Gren slem turnira, Radeka Štepaneka.

Savladao ga je posle dva dana igre i pet setova (3.6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5), koji su efektivno trajali ukupno tri sata i 46 minuta.

Meč je počeo još u ponedeljak, ali je zbog odlaganja i kiše morao da bude prekinut i nastavljen u utorak. Štepanek je vodio sa 2:0 u setovima, ali se onda Mari zakuktao i počeo odlično da igra, pa je treći dobio sa 6:0.

Ipak, tada je zbog mraka meč prekinut, a prekid je odgovarao Češkom teniseru koji je uspeo da se konsoliduje. Mari je i u nastavku igrao bolje i dobio je i četvrti set sa 6:3 i tako izborio odlučujući peti set.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U petom setu nije bilo brejka posle 10 gemova, pa se igralo na razliku. Štepanek je imao mini priliku pri vođstvu od 5:4 i 30:30 na servis Marija, ali je izbacio lopticu u aut, iako je imao zicer. Mari je to iskoristio i došao do izjednačenja, a zatim je u narednom gemu napravio brejk.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Servisom je završio posao, iako ni tada nije bilo lako, ali je Štepanek na meč loptu Marija zicer poslao u mrežu iz štop voleja, čime je Marijevo mučenje već u prvom završeno. Britanac će u drugom kolu igrati protiv Francuza Matijasa Burga.

Za razliku od Marija, Rafael Nadal se nije mnogo namučio protiv Sema Grota, koga je pobedio ubedljivo sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:1).

Sve mečeve sa Rolan Garosa možete pratiti uživo na daljinac.telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA