Ragbisti Zvezde pobedili Partizan i ušli u finale Kupa Srbije

 
 ≫ 
  • 2

Večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije u ragbiju 13 protekao je u dominaciji crveno-belih koji su pobedili crno-bele sa 40:8

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije u ragbiju 13, 12. juna u Beogradu sastaće se branilac trofeja Dorćol i Crvena zvezda. Dorćolci su u polufinalu bili bolji od drugoligaša Novog Beograda sa 28:10 (16:6), dok je u trećem ovogodišnjem večitom derbiju Zvezda lako savladala Partizan sa 40:8 (22:0).

U najavi polufinala Kupa, duel večitih rivala bio je u centru pažnje, ali samo dok meč na Adi Ciganliji nije počeo. Mnogo lakše nego što se očekivalo crveno-beli su izašli na kraj sa anemičnim Partizanom koji jednostavno nije imao rešenje za njihovu granitnu odbranu.

Zvezda je od samog starta bila bolji rival, delovalo je kao da su znatno spremnije i motivisanije domaći igrači ušli u meč, pa su već na poluvremenu imali prednost od 22:0.

U nastavku crveno-beli ragbisti su rutinski kontrolisali igru, a prednost je na kraju mogla i da bude znatno ubedljivija da nije bilo malog opuštanja u samom finišu.

Foto: Promo Foto: Promo

Zvezda je tako stigla i do treće pobede u isto toliko večitih derbija ove sezone, pošto je prethodno slavila i u polufinalu Superkupa Srbije (44:30), odnosno i u 2. kolu Prve lige (30:20). Ujedno to je osma pobeda Zvezde u ukupno 13 do sada odigranih večitih ragbi derbija u istoriji, pa je Partizan ostao na pet trijumfa.

Mnogo zanimljivije je bilo na drugom kraju prestonice, gde je na stadionu FK Radnički, Novi Beograd namučio pošteno aktuelnog šampiona. Dorćol je brzo poveo sa 10:0, ali su insipirisani domaći polovinom poluvremena preko Gorana Gaka smanjili na 10:6.

Ipak, Miloš Aleksić u finišu prvog dela postiže treći esej za gosti koji odlaze na pauzu sa vođstvom od 16:6.

Dosta vatre je viđeno u nastavku - prvo Aleksandar Cvetković postiže drugi eseje za Novi Beograd, da bi zatim Vladimir Stanić zaradio žuti karton, a kapiten Dorćola Dalibor Vukanović i crveni karton posle koškanja sa protivničkim igračima.

Foto: Promo Foto: Promo23

Sa dva igrača manje, Dorćol uspeva da postigne esej preko Stevana Stevanovića koji je posle povratka Stanića još jednom poentirao.

Nažalost 28:10 je ostao krajnji rezultat jer je utakmica prekinuta posle teške povrede otvarača domaćih Gorana Jankulovskog prekinuta utakmica. Duga intervencija hitne pomoći naterala je sudiju Miloša Milinkovića da odsvira kraj u 68. minutu, tako da će utakmica biti registrovana pomenutim rezultatom.

Pogledajte kako je bil na prošlom derbiju:

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    23. maj 2016 | 15:33

    Bijemo ih gde stignemo.

  • KKP

    25. maj 2016 | 20:40

    Vidi vaterpolo, Krcunoviću! Ha, ha, ha... Upravo vas pregazio Partizan. Zna se ko je osvajač Evrope u glavnim srpskim sportovima, košarci i vaterpolu! To je Partizan, Zvezdana nikad! Plačite, ovo je najtrofejniji naš sport, a tu ste maaali! Šampioniiii...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA