Kakvo sećanje: Park Prinčeva, Partizan i majstorije Valderame (VIDEO)

 
  • 18

Do sada neviđeni snimak sa utakmice odigrane 1988. godine na prijateljskom turniru u Parizu

Fudbaleri Partizana, generacija koja je ostala upamćena da je posle 32 godine pauze te 1988/1989. sezone osvojila Kup bivše države, pre starta takmičarske kampanje učestvovala je na jakom turniru u Parizu.

>>> Najčuvenije izvođenje lopte sa centra u istoriji fudbala (reakcija Valderame je gospodska)

Pored crno-belih, u Gradu svetlosti igrali su domaćin Pari Sen Žermen, švajcarski Servet i Monpelje, za koji su tada igrala dva fudbalera koja će dve godine kasnije na Mundijalu u Italiji postati apsolutni hit: Kolumbijac Karlos Valderama i Kamerunac Rože Mila.

Valderami je taj turnir i polufinale sa Partizanom bio debi u dresu francuskg kluba, i odmah u tom meču je pokazao kakav je vragolan sa loptom.

Kolumbijac je bio dvostruki strelac u pobedi od 2:0, u 50. i 55. minutu, i oba puta su to bile solo akcije za koje odbrana crno-belih nije imala rešenja.

Tek nedavno Valderamini golovi protiv Partizana "osvanuli" su na jutjubu, pa je ovo prilika da se podsetimo tog trenutka i najvažnijih aktera tog vremena.

Na klupi Partizana sezonu je počeo Fahrudin Jusufi, koji je u jeku prvenstva smenjen, a nasledio ga je Momčilo Vukotić i vodio crno-bele do trofeja u kupu.

Za beogradski tim tada su igrali Omerović, Spasić, Klinčarski, Župić, Vučićević, Šćepović, Vermezović...

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    23. maj 2016 | 15:56

    Ти гробарчићи су све неки рекордери. После 32???? г.узели куп, после 18????г.победили на Маракани, били торпедовани, пардон, петардирани много пута, највише досуђених пенала у сезони, а опет нису први...Све неки рекорди.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA