Musli najkorisniji igrač španske lige! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 8

Bivši ventar FMP-a i Partizana imao je najbolji indeks korisnosti u španskoj ligi

Srpski centar Dejan Musli statistički je najkorisniji igrač španske ACB lige, najjače košarkaške lige u Evropi.

>>> Dejan Musli dominira u Španiji!

Musli je sa prosečnim indeksom uspešnosti od 19,6, ispred Janisa Burusisa iz Laboral Kuče koji je izabran u idealnu petorku šampionata.

Burusis je dobio prednost na na centarskoj poziciji u odnosu na Muslija u najboljem timu lige, jer igra u timu koji je bolje plasiran pa je teško očekivati da će srpski centar dobiti titulu MVP ija sezone u Španiji.

Ipak, Musli je dobio mesto u drugoj petorci šampionata uz Tomaša Satoranskog, Marka Popovića, Adama Hanga i Gustava Ajon iz Reala.

Musli je član Manrese, koja se spasla ispadanja iz lige, a inače je bio najbolji skakač španske lige sa 7,4 skoka po meču i šesti strelac sa 13, 9 poena po meču.

Najbolji tim španske ACB ili kako se sada zove Endesa lige čine Janis Burusis, Serhio Rodriges, Darijus Adams, Aleks Mumbru i Džastin Hamilton.

Zbog toga je čudno da selektor Aleksandar Đorđević nije pozvao Muslija bar na širi spisak reperezentacije Srbije za pripreme za Olimpijske igre.

Tačno je da je na centarskoj poziciji jaka konkurencija, ali možda je Musli zaslužio bar poziv zbog svojih igara u Španiji, i kao motivaciju za dalje jer imak ima samo 25 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA