UEFA ima problem: Rusi neće u grupu s Kosovom!

 
  • 29

Jak odgovor iz Moskve evropske kuće fudbala

Još u danu kada je ministar sporta Rusije rekao da se njegova zemlja suprostavila tajnom glasanju mimo statusa UEFA oko prijema tzv. države Kosovo u UEFA bilo je jasno da će u Moskvi UEFA imati velikog oportunistu u učešćima Kosova i klubova sa te teritorije u evropskom takmičenjima.

Dan kasnije, nova jaka izjava.

- Ulazak Kosova u UEFA već je uneo raskol u fudbalsku Evropu, jer je 28 članova glasalo „za“, a 24 — „protiv“. Praktično, polovina federacije je glasala protiv. Postoji neslaganje u tome šta je napisano u statutu Federacije i u tome kakvo je objašnjenje dao advokat UEFA. U statutu piše da u Federaciju mogu primiti samo zemlju koju su priznale Ujedinjene nacije, ali UN nisu još priznale Kosovo kao državu.

- Vodeći se tom logikom, ovo pitanje (o prijemu Kosova u UEFA) čak nije trebalo ni da bude razmatrano! Ipak, većina članica UN je već priznala Kosovo. I ovde postoji pravna kolizija između onog što piše u statutu i time kakvo su objašnjenje dali u UEFA“ - rekao je počasni predsednik Fudbalskog saveza Rusije i bivši potpredsednik FIFA Vjačeslav Koloskov.

Stav je ponovio i sam Mutko.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ruska reprezentacija će izbegavati susrete s kosovskom selekcijom sve do "politčkog regulisanja tog pitanja" - rekao je Mutko, izrazivši nadu da UEFA neće stavljati rusku i kosovsku reprezentaciju u neku od kvalifikacionih grupa za evropska i svetska takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srpska cast...

    4. maj 2016 | 17:55

    Bravo Rusijoo.. Bravooo

  • Iskreno

    4. maj 2016 | 17:47

    уопште не постоји ни једам разлог да Русија исправља наше криве дрине, ако смо ми против онда треба да иступимо из УЕФА, пошто су нас сви провалили да могу да ураде шта хоће а ми се боримо по локалним медијима и успутним кафанама за Нашу Државу и Наш Народ. треба бити храбар и одрећи се барем УЕФА и онако већ деценијама не учествујемо у такмичењима, барем фудбал можемо жртвовати пошто није ни за гледање преко тв пријемника.

  • СМЕДЕРЕВО

    4. maj 2016 | 17:40

    Никад нато никад уса УВЕК РУСИЈА !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA