Sudije pogurale Toronto u polufinale: De Rozanov faul je bio više nego očigledan! (VIDEO) (FOTO)

 
  • 1

Reptorsi idu na Majami, u drugom polufinalu Istoka sastaju se Klivlend i Atlanta

Uzbudljiva, "tvrda" i do pucanja napeta polufinalna serija između Toronta i Indijane završena je trijumfom Reptorsa, koji su savladali Pejserse u odlučujućoj sedmoj utakmici rezultatom 89:84.

Najzaslužniji za uspeh Kanađana bio je Demar Derozan sa 30 poena (šut iz igre 10/32) i ključnim potezom meča u samoj završnici, kada je napravio očigledan faul na Mahinmiju, koji sudije nisu okarakterisale kao prekršaj, pri rezultatu 87:84 za domaći tim, 16 sekundi pre kraja.

>>> Voriorsi "melju" i bez Stefa Karija! (VIDEO)

Prethodno je Džordž promašio floter, Mahinmi je bio na ofanzivnom skoku, praktično na lopti, ali je usledilo evidentno guranje Derozana i let u prazno centra Pejsersa. U nastavku akcije Derozan je dobio faul i sa penala stavio tačku na trijumf.

Bila je ovo neobično važna pobeda za Toronto na koju su navijači čekali dugih 15 godina, kada su Reptorsi poslednji put dobili plej-of seriju!

Bilo je to 2001. godine u prvoj rundi protiv Njujorka.

- Pao nam je veliki teret sa pleća, više od svega nam je ovo značilo zbog poslednjih nekoliko sezona - rekao je posle meča Derozan.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Naredni rival Toronta je Majami, kome je takođe bilo potrebno sedam mečeva da eliminiše Šarlot. Drugi polufinalni par istočne konferencije čine Klivlend i Atlanta.

Pored Derozana, najzaslužniji za pobedu Toronta bili su Valančijunas sa 10 poena i 15 skokova, ruki Norman Pauel sa 13 i Kajl Lauri sa 11 poena.

Pol Džordž je "vukao" goste sa 26 poena.

Sjajne fotografije sa utakmice najbolje su svedočanstvo žestine svakog duela igrača dva tima.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    2. maj 2016 | 10:30

    Mislim da je Toronto bolji tim i da moze da napadne finale sto istoka tako i finale izmedju istoka i zapada...ne kazem da su zasluzeno prosli,ali imaju vece sanse!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA