Mesijev nutricionista otkrio kako je od Argentinca napravio moćnu mašinu
Lionel Mesi verovatno ne bi bio to što jeste da nema savršen odabir namirnica koje unosi u sebe.
Gorivo koje ga pokreće mora biti najbolje moguće, a da bi ga unosio na pravi način, o tome brine poznati italijanski nutricionistički guru Dr Đulijano Poser.
On je za katalonski list "El Mundo Deportivo" govorio o saradnji sa Mesijem i konkretno, kako savetuje Argentinca da se hrani.
Poser je odgovoran za Mesijevu ishranu od 2014. godine, saradnju su počeli posle Mundijala u Brazilu i od tada je as Barse smršao tri klograma. Italijan je otkrio neke smernice kojih se pridržava jedan od najboljih fudbalera svih vremena.
- Šećer! Šečer je najgori za mišiće. Što manje šećera, to bolje - kaže ovaj stručnjak.
- Rafinisano brašno je takođe veliki problem, prvenstveno zbog toga što je danas jako teško naći pravu pšenicu sa čistim zrnom.
Mundo piše da je Mesi primetno postao lakši i brži od kada radi sa Poserom, čijih se saveta da izbegava, pored šećera, hleb i testeninu, striktno pridržava. Italijan kaže da nema problem što Argentinac u organizmu ima soli, jer je ona, kako kaže, potrebna u odrđenoj količini.
Takođe, vrlo je strog što se tiče unosa mesa, pa je Mesiju preporučio da "ga jede u daleko manjim količinama nego njegovi zemljaci i Urugvajci", inače poznati mesožderi.
(Telegraf.rs)
Video: Nedović podelio muzički snimak posle derbija: Solo na gitari Zvezdina pesma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.