Roboti pobedili ljude u istorijskom fudbalskom meču (VIDEO)

 
  • 6

Da li je ovo pokazatelj da bi u budućnosti i fudbal mogao da se promeni?

Fudbal je trenutno u eri Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, a večita dilema o tome ko je bolji traje već godinama.

Teško je naći igrača koji kvalitetima može da zaseni najbolje fudbalere sveta. Sada da, ali u budućnosti to možda neće biti čovek?

>>> Navijački svet više neće biti isti: Tretiraće ih kao robote!

Veštačka inteligencija iz dana u dan sve više napreduje, a napravljen je i eksperiment kada je u pitanju sport. Peking je bio domaćin Robo Kupa u kome su roboti igrali fudbal protiv ljudi.

Ljudi se nisu dobro proveli. Mada, pitanje je i koliko su bili kvalitetni fudbaleri, pošto deluju kao naučnici, kojima talenat za sport nije preterano razvijen. Uz to su i Kinezi, koji se nikada nisu preterano proslavili u ovom sportu.

Talenat ne poseduju ni roboti, ali su pokazali brzinu, dobru međusobnu komunikaciju i reakcije, koje su rezultirale pobedom od 3:2.

- Komunikacija između robota je brža nego što je među ljudima, koji moraju da komuniciraju očima, jezikom ili telom. Roboti reaguju drugačije kada donose odluke. Kreću se ka poziciji za pogodak ili za odbranu - rekao je naučnik Liju Honđe.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA