Zvezda će u budućnosti lakše pronalaziti vrhunske igrače: Zato su ovi Rusi bili na Marakani! (FOTO)

 
  • 2

Aleksej i Kiril iz firme Instat skauting snimali su meč na Marakani, a za Telegraf su objasnili i zašto su to radili

Crvena zvezda je pred praznim tribinama Marakane poražena od Čukaričkog sa 2:1 i tako je propustila prvu priliku da matematički obezbedi titulu. Na sablasno praznom stadionu bili su samo prijatelji oba kluba i akreditovani novinari. U novinarskoj loži smo primetili dva momka koji su pričali na ruskom tokom utakmice i sve vreme snimali teren sa dve kamere.

>>> Čukarički ekspresno odgovorio Zvezdi koja želi da dovede njihovog najboljeg igrača!

Prišli smo i upitali odakle oni tu. Objasnili su nam da su došli poslom od strane firme Instat, koja se bavi fudbalskim skautingom. Na Marakani su snimali meč, pošto ova firma, čiji osnovni paket Zvezda već koristi, želi da ponudi klubu poboljšanu verziju unapređenog skautinga, gde će biti moguće da se vide statistike i podaci koje imaju i najjači evropski klubovi.

- To su obične HD kamere, nisu specijalno programirane, već ih samo namestimo da jedna snima jedan, a druga drugu polovinu terena. Posle te snimke šaljemo našoj centrali u Rusiji, koja potom u svom programu meri brzinu igrača, kompletno kretanje i koliko svako od njih pretrči tokom meča - objasnio nam je Kiril na tečnom srpskom jeziku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Aleksej i Kiril žive već neko vreme u Srbiji. Aleksej godinu dana, a Kiril je u Beogradu znatno duže, čak pet godina. Po profesiji su novinari i rade za ruski portal Senica, čija je delatnost pisanje o Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Oni samo obave tehničke potrebe i snimanje.

Kako saznajemo sa Marakane, Zvezda je u završnici prvenstva dobila posebnu ponudu za skauting program Instat, koji osim osnovnog paketa podrazumeva i ''fitnes'' program, kojim će im biti dostupni podaci poput onih koje imaju najjači timovi Evrope, koje često možemo da vidimo i tokom prenosa utakmica Lige šampiona.

Kako su nam rekli Kiril i Aleksej će ići i na utakmicu Partizan - Borac, pošto će isti program Instata biti ponuđen i crno-belima.

(D. U.)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    28. april 2016 | 13:29

    Гробарима понудите инстант супу. Ионако су на "апаратима за вештачко дисање" од када им Тадић не долази на текме.

  • Pera

    28. april 2016 | 13:19

    Arapi,Rusi pomoc drzave...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA