Da li Čović živi od košarke? Vrlo interesantni odgovori predsednika Zvezde!

 
  • 65

Prvi čovek srpskog šampiona dobio je delikatna pitanja, koja mu do sada nisu često postavljali

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović pričao je otvoreno o svojim interesima u košarci, sukobu FIBA i Evrolige, Crvenoj zvezdi i FMP-u.

>>> Evroliga kaznila Zvezdu zbog navijača

On je u intervjuu "Politici" između ostalog odgovorio i na četiri delikatna pitanja, između ostalih i na to da li ima profit od bavljenja košarkom i da li je igranje Zvezde u Evroligi dobro ili loše za srpsku košarku.

>>> PROCURELI BUDŽETI EVROLIGAŠA: Da li vas iznenađuje na kom mestu je Zvezda?

- Zvezdino igranje u Evroligi je dobro za srpsku košarku, jer šta se drugo nudi? Ti ljudi koji su svojevremeno radili u KSS mogli su da naprave reorganizaciju KSS pravljenjem jake lige od 12 do 14 klubova  gde bi jedan od tih klubova, bio u Zrenjaninu i finansiran od strane KSS i tada bi neki novi Radončić bio vezan za Srbiju a ne za Crnu Goru. Očigledno da takvi nisu spremni da ulože u srpsku košarku jer tu , za razliku od biznisa kojima se bave, nema profita - rekao je Čović.

Usledilo je pitanje da li to znači da predsednik Zvezde nema nikakav profit od košarke?

- Imam profit da svaki polupismeni bot može da me pljuje, ali imam i duhovno zadovoljstvo. Uzmimo na primer  to često spominjano Svetsko prvenstvo 2014. godine. Tu ima mnogo velikih igrača koji su prošli moj sistem i otišli u velike evropske klubove za veliki novac, od čega je klub živeo. Danas je košarka nešto što najviše volim posle svoje porodice- objašnjava Čović.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje da li će njegovi protivnici poverovati u priču da ima toliku ljubav prema košarci, Čović je odgovorio:

- Neće, ali odavno sam shvatio da se uspeh u Srbiji ne prašta, u bilo kojoj oblasti. Mislim da sam mnogim našim bivšim asovima pomogao, materijalno i finansijski i to me čini vrlo zadovoiljnim. Svakoga mogu da pogledam u lice- rekao je predsednik Zvezde.

Usledilo je krucijalno pitanje koliko je FMP zaista stvorio igrača, a koliki je uticaj trenera u manjim sredinama koji su sa njima radili? Čović je na to odgovorio:

- Iz pogona FMP-a su izašli: Teodosić, Raduljica, Erceg, Mačvan, Petrović, Milojević, Aškrabić, Savanović, Mile Ilić, Jorović, Šekularac, Marinović, Rašić, Vasić, Bošković, Musli, Aleksandrov, Miljenović i mnogi drugi. Neki su došli sa 12,13 godina, neki sa 18. Većina između 12 i 14 godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nikada neću a umanjim rad njihovim trenera u pionirskom, kadetskom, juniroskom dobu, međutim prava afirmacija  i reprezetativni nivo je dostignut kroz FMP, a sada kroz Crvenu zvezdu. FMP je jedini klub koji je spasao neki klub iz unutrašnjosti, Mislim na Borac iz Čačka kome smo za šest godina dato sredstava u iznosu od 2,8 miliona evra. Ponosni smo što smo ih spasili, mada će neki vragolani iz kafića reći da smo mi tu nešto i zaradili - objašnjava Čović.

Logično pitanje je bilo da kada dođe do duela Zvezde i FMP-a nekima je teško da poveruju da to nije bratski duel.

- Utakmice Zvezde i FMP-a su za razliku od nekih drugih potpuno regularne. To su dva kluba koja imaju dogovor o sportsko poslovnoj saradnji. Ta saradnja je dala do sada velike retultate i daće ih.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Za kraj je usledio pitanje da će mnogi posumnjati da je Nebojša Čović samo pasionirani ljubitelj košarke i da nema zaradu od nje?

- Nikada nisam živeo od košarke, niti danas živim. Ja sam sve svoje poslove u politici radio časno i odgovorno. Živim isključivo od svog rada u fabrici i nikada nisam primao platu od države, čak i te zarade sam prosleđživao u humanitarne svrhe. Sve što sam stekao , stekao sam svojim radom. Mislim da sam jako bogat čovek, jer imam normalnu porodicu sa dvoje normalne dece i četiri preslatka unuka - poručio je Čović.

(Telegraf.rs/Izvor: Politika)

 

 

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Welcome To Serbia Gde Partizan Ubija

    27. april 2016 | 10:14

    "Zavoleo" je kosarku, kada je kao PIONIR KK PARTIZAN primio pelcer.. .!. XXAAXXAA .!. A zivi jos zahvaljujuci kameleonskom prilagodjavanju i slihtanju svakoj vladajucoj garnituri, izmedju ostalog i od novca s' KiM si, takav siiii .!. XXAAXXAA .!.

  • Dony

    27. april 2016 | 11:43

    Ovaj još na slobodi!?

  • DexiRs

    27. april 2016 | 10:10

    Morao bi on malo da se zapita i procita jos jednom sta je rekao... nista od politike niie zaradio?? Nista od kosarke..?? Pa to samo zaljubljenici u tvoj lik i dijelo mogu povjerovati...e moja Srbijo tesko tebi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA