Klivlendova metla za Pistonse: Irving pogodio trojku s pola i za pobedu pa krenuo na navijače Detroita (VIDEO)

 
  • 1

Klivlend je prva ekipa sa istoka koja je se plasirala u polufinale plej-ofa u svojoj konferenciji

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Klivlend Kavalirsi su posle San Antonija drugi klub koji je prošao prvu prepreku u plej-ofu. Lebron Džejms i saigrači su ''počistili'' Detroit sa 4:0, a u novoj pobedi na gostujućem terenu (100:98) briljirao je Kajri Irving. Plej Kavsa je postigao 31 poen i bio je najbolji akter meča, a po njegovom završetku imao je i verbalni duel sa domaćom publikom, kojoj je poručio ''baj - baj''.

>>> Teža povreda Stefa Karija, Golden Stejt srušio Hjuston! (VIDEO) (FOTO)

Bila je ovo tesna pobeda do koje su favoriti došli u poslednjim sekundama meča. Detroit je imao šut za pobedu, ali je Redži Džekson u poslednjem napadu loše šutirao za tri poena i lopta je jedva dotakla prednji obruč. Značajan doprinos za to dao je i Irving, koji je odigrao dobru odbranu i maksimalno otežao šut košarkašu Pistonsa.

Kajri je izveo i potez meča, kada je postigao spektakularnu trojku sa pola terena u poslednjim sekundama treće četvrtine, i to pri izjednačenom rezultatu 78:78. Takođe je pogodio i ključnu trojku u poslednjem minutu kada se Klivlend odlepio na četiri poena prednosti na 40 sekundi pre kraja meča.

Lebron Džejms je takođe bio raspoložen uz Irvinga i postigao je 22 poena, imao je 11 skokova i 6 asistencija. Kevin Lav je ostvario dabl-dabl sa 11 poena i 13 skokova, a 15 poena postigao je i Džej Ar Smit.

Kod Pistonsa su se istakli Markus Moris sa 24 i Tobijas Haris sa 23 poena, a najbolji igrač Detroita ove sezone Andre Dramond zaustavio se na 17 poena i 11 skokova.

Klivlend u polufinalu čeka boljeg iz duela Atlanta - Boston, a tamo je posle nove pobede Seltiksa na svom terenu (104:95) rezultat izjednačen na 2:2 u seriji. Bila je ovo još jedna dramatična utakmica između ove dve ekipe i rešena je posle produžetaka. Nije Hoksima pomoglo ni čak 45 poena Pola Milsapa, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, a pored toga je imao i 13 skokova.

Markus Smart je vezao 11 poena od svojih 20 poena u poslednjoj četvrtini i pomogao je Bostonu da dođe do produžetka, u koji ih je ipak uveo Ajzea Tomas posle sjajnog prodora u poslednjem napadu Bostona.

Seltiksi su u dodatnih pet minuta pregazili rivala za izjednačenje u seriji.

Rezultati:

Istok:

Boston - Atlanta 104:95 (2:2 u seriji)

Detroit - Klivlend 98:100 (4:0 za Klivlend u seriji)

Zapad:

Memfis - San Antonio 95:116 (4:0 za San Antonio u seriji)

Hjuston - Golden Stejt 94:121 (3:1 za Golden Stejt u seriji)

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    25. april 2016 | 09:04

    Definitivno ih Klivlend nije pocistio,mogli su do pobede i u mecu 1 i u mecu 3 a i u ovom cetvrtom susretu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA