Novi napadi na Đokovića po pitanju dopinga

Predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund istakao da je Novakov stav po pitanju dopinga u tenisu jako naivan

  • 23

Još se nije stišala hajka od strane američkog Vašington posta i njhovih napada na Novaka Đokovića, a nastavljeni su novi udari na najboljeg tenisera sveta.

Zašto baš sada kada dominira u svetu belog sporta, jasno je. Niko ne želi da gleda apsolutnu dominaciju Srbina.

>>> Novak odgovorio Mariju o dopingu, a britanskim medijima se nije svideo njegov stav

Sada se oglasio i predsednik Svetske antidoping agencije Dik Paund koji je istakao da je Đokovićeva izjava da nema dopinga u tenisu naivna.

- Da, to je Lens Armstrong pristup. "Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist". To je pogrešno. Mislim da je to dublje nego što većina ljudi misli -rekao je Paund.

>>> Đoković: Armstrong je sramota za sport

Čitava priča oko dopinga počela je od izjave Endija Marija, koji je, besan zbog svojih sve češće slabih igara istakao da pojedini teniseri igraju iznova i iznova mečeve koji traju šest sati.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Igrao sam protiv nekih tenisera i pomišljao: ’Nikako da padnu’ ili “Izgleda da se ne umara nimalo“. Da li sam ikada sumnjao da se neko dopinguje? Jesam. Čuješ glasine.

- Zato što u tenisu igrači mogu mnogo da napreduju u određenim udarcima ako poboljšaju tehniku.

- Sa fizičke strane ipak, ako vidiš da neko igra mečeve od šest sati iznova i iznova i ne pokazuje znake umora, onda bi pomnije to pogledao (možda je aludirao na Novaka, koji ga je više puta pobeđivao posle maratona) - rekao je Mari i tako započeo polemiku.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..Miki....

    22. april 2016 | 11:39

    Mari momce moras vise da treniras,manje jedes hleba i naravno da se manje pravis pametan....

  • ПОДАТАК

    22. april 2016 | 12:24

    Драги Новаче,наше православно -светосавске мајке нас нису училе да мрзимо.Хвала им!Ми данас у Свету имамо цивилизацију мржње у којој није лако живети.Она не познаје појмове поштења,искрености и етике.Треба наћи начина да се некоме нанесе ЗЛО.Сојом менталном и физичком снагом си се попео на највиши врх!Честитам!Ту су "ветрови"јаки.Мораш издржати.ИДЕМООООО..............

  • Dedza

    22. april 2016 | 11:39

    Ja samo da zahvalim ovima sto napadaju Novaka jer tog coveka (koji mi je doneo mnogo radosti) obozavam,a zahvalio bih se napadacima jer je poznato kakve rezultate Novak pruza kada ga napadaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA