Tadić i Mitrović asistenti, Rašford gura Junajted, Siti demolirao Čelsi u Londonu (VIDEO)

Osim oba Mančestera, trijumfe su ostvarili Njukasl, Votford i Sanderlend

  • 0

Mančester junajted nastavlja u pobedničkom stilu, i to ponovo na krilima mladog Markus Rašforda, za kog engleska javnost insitira da treba da dobije poziv u reprezentaciju Engleske za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Junajted je minimalnim rezultatom slavio protiv Aston Vile, koja će naredne sezone igrati u Čempionšipu. Jedini pogodak postignut je u 32. minutu, kada je nakon asistencije Valensije pogodio Rašford, što mu je bio šesti pogodak na 11 utakmica.

Junajted je na petom mestu sa 56 bodova, dok je Aston Vila ostala sa svojim skromnih 16 osvojenih bodova.

Važne bodove je osvojio Njukasl, koji je rezultatom 3:0 ispratio Svonsi sa svog stadiona.

Domaći su poveli u 40. minutu utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Leskel. Nakon nekoliko opasnih napada Svonsija, delovalo je da će "svrake" ponovo biti nesigurne, ali je u 82. mnutu Njukasl poveo preko Sisoka, da bi u poslednjem minutu Taunzend postavio konačan rezultat na asistenciju Aleksandra Mitrovića.

Uzgred, srpski reprezentativac je u igru ušao u 80. minutu utakmice.

Asistent je danas bio i Dušan Tadić, čiji je Sautempton remizirao sa Evertonom na "Gudison parku" 1:1. Mori je domaće doveo u vođstvo u 68. minutu, ali su se "sveci" izvukli golom Manea u 76. minutu.

Fudbaleri Sandrelenda savladali su u gostima ekipu Noriča sa 3:0 (2:0). Strelci za goste bili su Fabio Borini iz penala u 41, Džermejn Defo u 54. i Dankan Vatmur u 90. minutu.

Ovim trijumfom fudbaleri Sanderlenda približili su se upravo Noriču u borbi za opstanak na samo bod, ali i utakmicom manje.

Fudbaler Mančester sitija Serhio Aguero postigao je het-trik u pobedi njegovog tima u gostima nad Čelsijem od 3:0.

Aguero je golove postigao u 33, 54. i 80. minutu iz penala. Čelsi je meč završio s desetoriom igrača, pošto je golman Tibo Kurtoa dobio crveni karton zbog faula u svom šesnaestercu, zbog čega je i dosudjen jedanaesterac.

Siti je ovim trijumfom izbio na treće mesto, s bodom više od Arsenala, koji sutra dočekuje Kristal Palas. Drugi je Totenhem, koji u nedelju igra protiv Stouka u gostima i ima meč više.

Aguero je sa ova tri gola izbio na drugo mesto liste strelaca Premijer lige sa 21 golom, koliko ima i Džejmi Vardi iz Lestera. Prvi je Hari Kejn iz Totenhema.

Premijer liga, 34. kolo

Subota

Everton – Sautempton 1:1

(Mori 68 – Mane 76)

Mančester junajted – Aston Vila 1:0

(Rašford 32)

Njukasl – Svonsi 3:0

(Leskel 40, Sisoko 82, Taunzend 89)

VBA – Votford 0:1

(Votson 27)

Norič – Sanderlend 0:3

(Borini 40p, Defo 52, Vatmor 90+1)

Čelsi – Mančester siti (18.30)

Nedelja

Bormut - Liverpul (14.30)

Lester - Vest Hem (14.30)

Arsenal - Kristal Palas (17)

Ponedeljak:

Stouk - Totenhem (21)

Tabela: Lester 72, Totenhem 65, Mančester Siti 60, Arsenal 59, Mančester Junajted 56, Vest Hem 52, Sautempton 50, Liverpul 48, Stouk 47, Čelsi 44...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA