Ima li Srbija danas košarkaša koji može kao Đorđević da reši meč u poslednjoj sekundi? (VIDEO)

 
  • 20

Srbija ima mnogo kvalitetnih i talentovanih košarkaša i nema sumnje da među njima postoji neko ko će rešavati utakmice u poslednjim sekundama

Aleksandar Saša Đorđević, proslavljeni srpski košarkaš, danas selektor Srbije, pre 24 godine upisao je svoje ime i ime svojh saigrača u istorijsku knjigu uspeha jednog košarkaškog kluba.

Svojim šutem u poslednjim sekundama finala tadašnjeg Kupa Šampiona sa linije za tri poena doneo je pobedu 71:70 nad Huventudom i osvajanje titule prvaka Evrope.

>>> TRENIRAO JE CEO ŽIVOT DA UBACI TAJ KOŠ! 24 godine od Đorđevićeve trojke i Partizanovog čuda u Istanbulu! (VIDEO)

Pet godina kasnije Đorđević je istu stvar ponovio i na meču reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske na EP u Barseloni, sa istog mesta je pogodio trojku za pobedu. Doduše, bila je to samo grupna faza.

Ipak, postavlja se pitanje poslednjih 20 godina, imamo li mi još nekog košarkaša koji bi mogao da reši meč za titulu u poslednjim sekundama?

To je uspeo još samo Dušan Kecman u Zagrebu 2010. godine kada je 0,6 sekundi pre kraja bacio loptu preko celog terena, ali to je već bilo čudo, a i on ne igra više aktivno.

POTREBNI SU NAM MEČ VINERI

Talentovanih igrača imamo, to je činjenica a imamo i onih hrabrih.Ipak, izdvajaju se dvojica koja bi to mogla da izvedu. To su Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Teodosić je već u reprezentaciji 2010. protiv Španije pokazao da može da bude meč viner, kada je pogodio trojku sa sedam metara u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Španije za 92:89. Tada je rezultat bio nerešen 89:89 pa nije imao toliki pritisak, jer i da je promašio igrali bismo produžetke.

Bogdan Bogdanović je ove sezone pokazao da može da postane kalibar igrača koji rešava utakmice u poslednjoj sekundi šutevima.

Fenerbahčeu je doneo Kup Turske upravo na taj način protiv Darušafake. To pokazuje da ima mentalnu snagu da rešava mečeve i na većem nivou od Kupa. Imao je Bogdan priliku na EP u Francuskoj u polufinalu protiv Litvanije da nas šutem odvede u finale, ali je neiskusno izabrao da ide na ulaz, gde su ga, uz možda i faul, zaustavili. Ipak, tako se stiče iskustvo.

Ipak, da biste pogodili pobednički šut, morate pre toga promašiti nekoliko ključnih,  a onda sve to prevazići jer tako se postaje šampion.

Njih dvojica su predvodnici nove generacije srpske košarke, ali sigurno da i u mlađi igračima ima potencijala. Tu se pre svega misli na Marka Gudurića koji je ove sezone u Evroligi napravio mnogo odličnih stvari. Naročito šuteva za tri poena, ali možda ne u poslednjim sekundama, ali kada se lomio meč. I to je nešto za početak.

Šta vi mislite ko od srpskih košarkaša ima potencijal da reševa utakmice kao Saša Đorđević?

(Telegraf.rs)

 

 

 

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA