Saša Ilić je doktor fudbala: Maestralni kapiten Partizana poslao poruku Zvezdi pred derbi! (VIDEO)

Crno-beli pobedili Mladost 4:0 golovima dvostrukih strelaca Božinova i Ilića

  • 20

Možda ima 39 godina, možda više nema snage da sprinta kao mladić, ali je Saša Ilić doktor fudbala, unikat, neponovljivi majstor, jedan od najvećih igrača koje smo imali prilike da gledamo na našim terenima.

Legendarni kapiten Partizana postigao je dva gola u pobedi Partizana nad ekipom Mladosti iz Lučana rezultataom 4:0, i to kakva dva gola! O tome malo kasnije.

>>> Navijači Partizana gađali Upravu jajima, uz pogrdna skandiranja (FOTO)

Dvostruki strelac, pored Ilića, bio je i Valeri Božinov, koji je na taj način izbio na drugo mesto liste strelaca Superlige ispred Aleksandra Kataija iz Zvezde.

Partizanu je ovo bio šesti uzastopni trijumf, ali i najbolja moguća uvertira pred početak doigravanja i derbi sa Crvenom zvezdom na "Marakani" već u prvom kolu plej-ofa koji ekipa Ivana Tomića dočekuje u punoj formi i sjajnoj atmosferi posle serije dobrih igara i pobeda.

U prvom poluvremenu bilo je jednako zanimljivo i na tribinama i na terenu. Dole su crno-beli sa protokom vremena "lomili" goste, a gore, na zapadnoj tribini, poletela su jaja ka svečanoj loži gde su se nalazili članovi rukovodstva Partizana.

- Za vas su samo pokvarena jaja i govnjive motke - pisalo je na transparentu Grobara koji se pojavio u trenucima dok je trajao "plotun" ka upravi.

Dešavanja na tribinama nisu se nimalo odrazila na Tomićeve igrače koji su bili maksimalno fokusirani da udare i šestu uzastopnu "recku". Kao po pravilu ovog proleća, spiritus movens Paritzana i u nedelju popodne bio je neuhvatljivi Mihajlović. Jer, kad on krene u sprint, pomoći nema za protivnike. U 5. minutu pobegao je svom čuvaru, ovaj ga sapleo i bio je to klasičan prekršaj, a pošto je bio unutar kaznenog prostora, i penal.

Valeri Božinov je bio precizan sa bele tačke.

Stalnu ofanzivu i presing na poslednju liniju gostiju i gol Krznarića, Partizan je naplatio u završnici prvog poluvremena, kada je Everton, pošto je dobio loptu od Gogua, pobegao odbrani Mladosti, a onda nesebično proigrao Božinova na drugoj strani, a ovaj rutinski duplirao vođstvo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa komotnih 2:0 crno-beli su u nastavku mogli da igraju daleko ležernije i često "za dušu" malobrojnih navijača.

U roku od 15 minuta Saša Ilić je sa dva majstorska poteza podsetio sve, ako je to uopšte potrebno, kakva je fudbalski znalac

U akciji koja je prethodila njegovom prvom golu, lucidnim "lažnjakom" je "patosirao" direktnog čuvara, istovremeno i Krznarića bacio na kolena, pa mu posle svega toga nije bilo teško da kao od šale "bocne" loptu u mrežu.

Desetak minuta kasnije, Humska se divila još jednom genijalnom potezu svog kapitena.

Iliću je loptu blizu ivice kaznenog prosotra "odložio" Vlahović, a onda je usledio hirurški precizan hitac u rašlje krznarićevog gola. Klasa!

Do kraja utakmice Partizan je bez ikakvih problema odbranio stečenu prednost i propustio još nekoliko poluprilika da ubedljivije isprati Lučance kući.

PARTIZAN - MLADOST 4:0

(Božinov 6.p, 45, Ilić 58, 73)

Stadion: Partizana

Gledalaca: 2.000

Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

Žuti kartoni: -

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski (od 55. Vulićević), Milenković, Gogua, Bogosavac - Everton, Kosović, Ilić - Mihajlović, Golubović (od 70. Lukić), Božinov (od 69. Vlahović).

MLADOST: Krznarić - Šatara, Živanović, Rakočević, Saničanin - Luković, Protić (od 55. Vajan) - Gavrić, Milosavljević (od 61. Lepović), S. Jovanović - Čečarić (od 86. Golubović).

SUPERLIGA, 30. kolo

Borac Čačak – Crvena zvezda 1:1

(Obradović 34. – Vijera 90.)

Partizan - Mladost 4:0

(Božinov 6.(pen.), 44, Saša Ilić 56,72)

Spartak – Čukarički 0:2

(Pavlović 3, 35.)

Jagodina - Javor 1:0

(Lečić 84)

Rad – Radnički Niš 2:0

(Lutovac 46, Kaluđerović 50)

Novi Pazar – Radnik 2:0

(Ubiparip 20,79.)

Metalac – OFK Beograd 3:1

(Merdović 20, Stojanović 31, Milovanović 75. – Jovović 24.)

Vojvodina – Voždovac 2:1

(Meleg 6, Sekulić 25. – Marinković 62.)

TABELA: Crvena zvezda 82, Partizan 54, Čukarički 53, Borac 48, Vojvodina 46, Radnički Niš 45, Voždovac 40, Radnik 38, Javor 36, Metalac 35, Mladost 33, Novi Pazar 31, OFK Beograd 28, Jagodina 27, Rad 26, Spartak 26(-2).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    10. april 2016 | 17:50

    E, tako se sudi! Prvo penal , pa posle sta bude!

  • Звезда

    10. april 2016 | 17:46

    Како мало кад дошли сви. Родбина и понеки комшија.

  • King

    10. april 2016 | 18:18

    turice vam Ugo dva komada, nemojte tolko da se radujete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA