RADNICA OTKRILA TAJNU IZ KUĆE IGRAČA LIVERPULA: Bila sam rob, samo je gledao šta mi njegova žena radi!

 
  • 10

Engleska bruji o ovoj potresnoj ispovesti

Zvezda Liverpula i svojevremeno reprezentacije Obale Slonovače Kolo Ture izgleda nije baš najbolji poslodavac, s obzirom na ispovest njegove bivše spremačice, koja je ispričala neverovatne detalje iz svog života dok je radila za njega.

U pitanju je Alis Sojer, 30-godišnja spremačica nad kojom se bukvalno iživljavala Tureova žena Avo. Fudbaler je sve to gledao, ali ni u jednom momentu nije reagovao.

Alis, čiji je otac Britanac a majka Filipinka, sve je ispričala u ispovesti za "San", čijem je novinaru rekla da je bila tretirana kao rob u kuću Turea.

Sojerova, inače majka dvoje dece, pokušala je da da otkaz, ali Avo nije želela da joj da pasoš, zbog čega je na kraju morala da reaguje policija.

Takođe, bila je plaćena 6.60 funti po satu, što je ispod minimuma zakonom propisanom u Velikoj Britaniji (7.20 funti), a radila je i po 16 sati, bez vikenda i slobodnog dana.

- On je ambasodar UNICEF-a i bavi se dobrovoljnim radom, ali su oboje licemeri. Radila sam toliko naporno da bih obezbedila egzistenciju za svoje dvoje dece, a on me je tako plaćao - rekla je Sojerova.

Kada je konačno odlučila da ode, morala da reaguje - policija!

NIJE MI DALA PASOŠ, SNIMALA ME DOK SAM PLAKALA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Stigla sam u kuću da bih se spakovala, i rekla sam da odlazim i da ne mogu više da izdržim. Naterala me je da otvorim kofere i izbacim sve stvari kako bi se uverila da nisam ništa ukrala

- Tražila sam svoj pasoš koji je bio kod njih zbog rezervisanog leta za Španiju gde je bio Liverpulov kamp. Avo mi je rekla da je kod gospodina Turea, ali ja sam ga videla u sobi dok sam čistila. Samo mi je govorila:"Ako hoćeš da ideš, idi", ali ja nisam htela bez pasoša. Bila sam uznemirena i uplašena, a ona je vikala i gurala me kroz vrata.

- Ona je siledžija i jednom me je čak snimala dok sam plakala na stepeništu. U suzama sam telefonirala sestri, koja se zabrinula i pozvala policiju. Ja to nisam znala dok nismo videli da dolaze policijski automobili, i baš mi je laknulo.

Avo je potom predala pasoš nakon što ju je unezverveni muž pozvao.

- Čim je otvorila vrata, opet je bila sva fina. Sve je to bilo foliranje. Rekla je kako sam pravila dramu, i onda sam otišla taksijem.

LJUTILA BI SE AKO JE NE OSLOVIM SA "MADAM"

- Volela bih da ih nikad nisam upoznala. Bilo je užasno. Morala sam da radim od osam ujutru do osam uveče od ponedeljka do petka, ali često mi je smena trajala do tri ujutru. Retko sam dobijala slobodne dane, i radila sam i vikendom. Prvo bih čistila kuhinju, a onda celu kuću usisavala, pa brisala prašinu, menjala posteljine, prala veš, i pomagala u spremanju obroka.

- To je bilo non-stop, stalno sam bila na nogama, a stalno bih slušala viku i zvocanje. Čak me je terala da je oslovaljam sa "madam" umesto imena. Stalno se ljutila. Nebitno šta bih radila, njoj je sve bilo pogrešno. Prešla bi rukom preko površine sa koje sam obrisala prašinu, i onda me terala da čistim opet, unoseći mi se u lice i upirući prstom.

- Delila sam sobu sa još jednom ženom sa Filipina, ali njoj se nije sviđalo da se sprijateljimo. Zato me je naterala da spavam u sobi sa njeno dvoje starije dece, iako kuća ima pet spavaćih soba. Nisam čak imala ni svoj ormar, pa sam sve svoje stvari držala u koferu.

NA SRED ULICE ME NATERALA DA JOJ VEZUJEM PERTLE

Kada je dadilja sa Filipina otišla, Alis je onda morala da se brine o troje dece, od tri, deset i 12 godina.

- Najstariji nije mogao da se namaže losionom bez mene, a morala sam i pertle da mu vezujem. Vodila sam u školu, a posao po kući sam morala da završim pre nego što se gđa Ture ne probudi sredinom dana. Madam nema prijatelje i nikada nije napuštala kuću.

Ova izgleda izmučena devojka se prisetila puta ka Londonu sa porodicom Ture iz februra, kada je Liverpul igrao finale kupa sa Mančester Sitijem.

- Sa Avo i dvoje dece krenuli smo vozom, ali sam morala da pozovem sestru da mi pomogne jer sam morala da nosim 12 kofera.

Takođe, sa porodicom je išla i na Tenerife.

- Za te dve nedelje, gđa Ture nije ni ustajala iz kreveta. Nije pričala ni sa kim iz porodica drugih igrača, jer se ona ne slaže sa ženama. Jedne noći me je potpuno rasplakala, kada mi je na putu ka restoranu rekla na sred ulice da joj vežem pertlu. Nikad se nisam osetila tako posramljeno. Nisam to želela, ali kako sam mogla da odbijem?

Kakva priča... Mislite li da ima istine u ovome?

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. april 2016 | 13:53

    Ovo me posdeca na poslodavce u Srbiji.

  • Golman

    9. april 2016 | 13:09

    Ne zna se ko su veci imbecili, fudbaleri ili te guske koje trce za njima.

  • sibin

    9. april 2016 | 14:16

    kromanjonka dosla u civilizaciju i misli da moze da radi sta hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA