Ne vole ga svi u Portugalu: Ronaldovu statuu sklanjaju na sigurno - u muzej!

 
  • 0

Sad više niko neće moći da šara "Mesi" po Ronaldovoj bronzanoj figuri

Ako ste mislili da u rodnom mestu Kristijana Ronalda postoji narodni konsenzus po pitanju obožavanja asa Reala - prevarili ste se! 

Dokaz za to je što je bronzana statua igrača Reala na ostrvu Madeiri već nekoliko puta bila meta vandala, pa će zbog toga uskoro biti sklonjena na bezbednije mesto - u lokalni muzej.

I to ne običan muzej, već onaj posvećen upravo Ronaldu i njegovom "liku i delu", gde će, eto, sada biti unet još jedan skupoceni eksponat, jer napolju nije bezbedan.

Na ovakav korak lokalne vlasti, verovatno i u dogovoru sa samim igračem, došle su jer je bronzani kip, visok 3,4 metra i težak 800 kilograma, nekoliko puta bio oštećen.

Najpoznatiji akt vandala je svakako onaj kada su ga pre dve godine, samo mesec dana pošto je svečano otkriven, išarale crvenom farbom sa kojom su ispisali "Messi" i dodali broj "10" na leđima. Dogodilo se to samo nekoliko dana pošto je Mesiju pripala "Zlatna lopta", a Ronaldo završio iza Argentinca.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA