Đoković rutinski savladao Britanca za 3. kolo Majamija

 
  • 9

Uspešan start branioca trofeja, kome će u 3. kolu protivnik biti Portugalac Žoao Souza

Novak Đoković se plasirao u 3. kolo Mastersa u Majamiju, pošto je savladao 87. tenisera sveta Britanca Kajla Edmunda sa 2:0 (6:3, 6:3).

Umeju često u tenisu prvi međusobni dueli da budu nezgodni za favorite. Novaku se nešto slično desilo i u 2. kolu Indijan Velsa protiv Bjorna Santanđela, ali to ovoga puta nije bio slučaj.

Najbolji teniser sveta je protivniku već na startu dao do znanja da nema šta da traži u njihovom prvom međusobnom duelu.

Dva brejka za Novaka i rano vođstvo od 4:0 naslućivali su katastrofu u najavi za 21-godišnjeg tenisera rođenog u Južnoafričkoj republici, a koji brani boje Velike Britanije.

Ipak, nije se Edmund predavao i uspeo je da uzvrati Novaku i napravi brejk već u narednom gemu. Ipak, više od toga nije mogao, pa je Đoković do kraja seta rutinski sačuvao servis, a mogao je i ubedljivije da slavi, da je iskoristio još jednu brejk šansu koju je imao do kraja seta.

Đoković je i u prvom gemu drugog seta imao priliku za brejk, ali je Edmund uspeo da je spase i posle nekoliko izjednačenja ipak je došao do gema.

Novak je svoj servis gem lako dobio, a onda je viđen najduži gem u meču čak pet brejk šansi je imao Novak. Edmund se branio koliko je mogao, ali je kod pete poklekao i to je bio prelomni trenutak meča.

Novak je zadržao prednost brejka do rezultata 5:3, a tada je još jednom brejknuo Edmunda i tako obezbedio plasman u narednu rundu.

Najboljeg tenisera sveta u trećem kolu očekuje Portugalac Žoao Souza koji je sa 2:1 savladao Vaseka Pospišila.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA