Imamo za vas 3 pitanja, posle izjave Adema Ljajića

 
  • 55

Neke rečenice su prosto zahtevale dodatna pitanja. Možda vi imate više?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Reprerezentacija Srbije nastavlja sa "početkom" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a minimalan poraz od Poljske bio je prvi rezultat u 2016. godini.

Sledeća je Estonija, i pred odlazak u Talin imali smo priliku da čujemo komentar verovatno najboljeg igrača Srbije na meču u Poznanju, Adema Ljajića.

U njoj smo zatekli tri rečenice posle kojih slede makar dodatna pitanja, i voleli bismo da čujemo vaša mišljenja.

"Jeste, desila se ta Češka, ali može da se desi svakome". A ŠTA SE DESILO I ZAŠTO NAMA?

Iako se o "toj Češkoj" dosta pisalo, javnosti i dalje nije obelodanjeno šta se tačno desilo u "toj Češkoj".

Mnogo se nagađalo, ali ne sećamo se da je recimo selektor, koji snosi punu odgovornost za sva dešavanja u reprezentaciji, pojasnio o šta se desilo. Nego po navici, "sve pod tepih".

Možemo li konačno saznati šta se desilo u toj Češkoj, i ako je stvarno bilo to što se se nagađalo - zašto se to večito dešava nama, a ne nekim drugim reprezentacijama? Nesumnjivo bi u nekim drugim reprezentacijama "letele glave" za takve ispade, i ne bi baš bilo moglo mesecima da se kaže "može da se desi svakome".

"Atmosfera među nama je odlična". KAD ĆEMO TO I MI DA VIDIMO?

Uprkos rečima Dušana Tadića i Nemanje Gudelja, sve je u redu. Pretpostavljamo da će vreme pokazati da li jeste. Imamo pravo da sumnjamo jer smo previše puta dobili uverenja da je atmosfera odlična, pa tako kad su i njih dvojica bili na spiskovima.

Jedna od osnovnih stvari koja se zamera jeste što je kult reprezentacije zamenio strah od iste. Posle svih dešavanja više niko ne veruje da ovi momci jedva čekaju okupljanja u Staroj Pazovi i da "ginu" za grb.

Rečima ne uveravate odavno.

"Sve zavisi samo od nas, treba da se koncentrišemo na našu igru i na terenu budemo kao ovde u Poznanju". KOLIKO ĆEMO JOŠ PRERANIH OPTIMISTIČNIH IZJAVA DA ČUJEMO?

U redu, napravili ste nekoliko prilika i obećavajućih akcija protiv Poljaka u prijateljskoj utakmici. Da li je tu viđena naznaka da se nešto stvarno menja u igri? Ne da se već promenilo, nego da je u procesu menjanja?

Možda bi stvarno krajne vreme bilo da se manje priča pre nego što se zaista ne veže neki niz dobrih rezultata. Ovako, treba da osećamo zadovoljstvo jer smo poraženi, ali eto, minimalno. Manje priče bi dobro došlo pogotovo sa ovakvim sad već "šablon izjavama", pa onda vas nigde do sledećeg okupljanja.

>>> ZAŠTO, SELEKTORE? Tri nelogična poteza Radovana Ćurčića protiv Poljaka

Imate nešto da dodate ili niste saglasani? Komentari su na raspolaganju...

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • from dule

    25. mart 2016 | 19:05

    Velika je graška, što smo igrali sa Poljskom. Trebali smo da igramo sa Lihtenštajnom i da ih odvalimo sa 1:0

  • Alex

    25. mart 2016 | 22:46

    Gledam nešto komentare naših "fudbalskih stručnjaka" po novinama i TV stanicama i pitam se da li je moguće da postoji toliko Toletovih ulizica u ovoj državi? Pa, ko je kriv što od 2010. godine nismo išli ni na jedno veliko takmičenje? Ko je kriv što smo oterali trenera koji je stvorio kult reprezentacije za koju su ginuli Žigić, Lane, Krasić, Vidić, Subotić,...? Ko je kriv što ni ti igrači posle SP-a nisu vredeli, nego ih je "valjalo podmladiti", pa je totalno prekinuta nit u reprezentaciji, jer su sklonjeni nosioci igre? Ko je kriv što na čelu reprezentacije nije niti jedno ime od ugleda u fudbalu( Piksi, Đukić,...), iz Zvezde, Partizana, koga će fudbaleri poštovati, jer je i sam bio zvezda? ZAŠTO krivimo sadašnje reprezentativce zbog loše igre, kad ni sami ne znaju koju će taktiku igrati od jedne do druge utakmice( da li sa jednim ili ni jednim špicom?!), niti ko će igrati u tom timu? Pa, oni se i ne poznaju! Ne, dragi moji fudbalski sapatnici, nisu krivi fudbaleri koji se ne poznaju, pa ne mogu ni da prave atmosferu, krivi su samo oni koji biraju trenera marionetu i govore mu koga da zove u tim, a takvim svojim činjenjem stavili su krstaču na naš, 2010. godine sahranjeni reprezentativni fudbal! Neka mu je laka crna zemlja, sve dok se u savezu ne pojave neki novi, sposobniji ljudi....

  • Zeljko

    25. mart 2016 | 18:50

    Problem sa nezalaganjem igraca ,laznim patriotizmom neiskrenoscu imamo jos od vremena pokojnog selektora Santraca .Igraci se necasno ophode prema naciji a jedan od razloga za takvo njihovo ponasanje je sam vrh saveza .Sjetimo se raije im je smetala himna Hej sloveni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA