Noć za pamćenje: Rekord karijere Bobana Marjanovića, maestralni Jokić! (VIDEO)

 
  • 4

Centar San Antonija postigao 19 poena za 13 minuta protiv Majamija, njegov zemljak 18 u pobedi Denvera nad Filadelfijom

Kakvo veče srpskog tandema u NBA ligi!

Boban Marjanović sa 19 i Nikola Jokić sa 18 poena zablistali su u noći između srede i četvrtka u najjačoj ligi na svetu, u pobedama San Antonija i Denvera.

>>> Marjanović predobar u Razvojnoj ligi, rešetao iz reketa za dabl-dabl u Ostinu! (VIDEO)

Trener Sparsa Greg Popovič ekspresno je vratio Bobana Marjanovića iz Razvojne lige, i valjda će sada, posle meča sa Majamijem, konačno shvatiti da mu tamo nije mesto, već jedino u najjačoj konkurenciji.

Sparsi su zabeležili još jednu pobedu na svom terenu, 36. uzastopnu, protiv Majamija 112:88, pa ih sada samo jedan trijumf deli da izjednače rekord lige koji je i dalje u vlasništvu Čikago Bulsa iz 1996/1996, po broju uzastopnih mečeva dobijenih pred svojom publikom.

Marjanović je, jednom rečju, bio fenomenalan. Za samo 13:33 minuta u igri (ušao minut i po pre kraja treće deonice) ubacio je 19 poena što mu je rekord NBA karijere! Uz to je dodao i 4 skoka.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Srbin je zamenio do tada bledog Lamarkusa Oldridža i odmah postigao osam poena - u nizu! U istom ritmu nastavio je do kraja meča,  i tako "poništio" dobru partiju centra Majamija Hasana Vajtsajda (12p, 14sk), sa kojim je, podsećamo, imao sukob u prvoj utakmici ova dva tima ove sezone u Floridi.

Marjanović je bio drugi strelac tima i jedan od trojice "dvocifrenih" u ekipi San Antonija u čijim je redovima zablistao i neverovatni Kavaj Lenard, i on sa rekordom karijere (doduše, izjednačio ga je) - 32 poena!

Bek domaćeg tima prevrnuo je naglavačke odbranu Hita sa kojom se poigravao sve dok nije povredio koleno i napustio parket. Ali, tada su Sparsi već imali ubedljivu prednost, a tamo gde je on stao, nastavio je maestralni Marjanović.

Pored pomenutog dvojca, 10+ poena za Teksašane postigao je još samo Dejvid Vest, on 12.

Ponosni smo i na Nikolu Jokića, koji nastavlja da pruža nestvarno dobre partije u svojoj ruki sezoni.

Centar Denvera bio je, uz Gerija Herisa, drugi strelac ekipe sa 18 poena (8 sk, 5as) u neverovatno uzbudljivoj pobedi tima iz Kolorada protiv najslabijeg tima NBA karavana, Filadelfije - 104:103.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Apsolutni junak ne samo tog meča, već i svih utamica odigranih noćas, bio je Emanuel Mudiej koji je postigao spektakularnu trojku za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice - skoro sa pola terena, gotovo iz očaja!

>>> Videste li ovo?! Jokićev saigrač pogodio najluđu trojku za pobedu! (VIDEO)

Ruki Denvera dobio je loptu na tri sekunde pre kraja, preneo je preko pola, međutim ona mu je na kratko ispala, tako da je uz mnogo muke iskontrolisao, bukvalno je pokupio sa poda, a onda uputio šut - i pogodio, za delirijum u hali!

Mudiej je potezom karijere stavio tačku na sjajno izdanje koje je garnirao sa 27 poena.

Na teren je izlazio i treći srpski košarkaš u NBA, Nemanja Bjelica. On je u pobedi Minesote protiv Sakramenta 113:104 zabeležio četiri poena.

Rezultati

Klivlend - Milvoki 113:104

Vašington - Atlanta 101:122

Boston - Toronto 91:79

Detorit - Orlando 118:102

Čikago - Njujork 107:115

Hjuston - Juta 87:89

Minesota - Sakramento 113:104

San Antonio Majami 112:88

Denver - Filadelfija 104:103

Finiks - Los Anđeles Lejkers 119:107

Portland - Dalas 109:103

Golden Stejt - Los Anđeles Klipers 114:98

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA