FIBA OŠTRO ZAPRETILA: Izbaciće reprezentacije čiji klubovi budu igrali Evrokup!

 
  • 4

FIBA oštrim saopštenjem upozorila sve koji sklope dogovorom sa čelnicima Evrolige vezanim za Evrokup, a postoji mogućnosti i da se to proširi na ostala takmičenja

Bord FIBA je na sastanku održanom u Parizu reagovao na činjenicu da iz Evrolige nisu odgovorili na poslato pismo Evroligi i 11 klubova koji imaju A licencu za igranje u ovom takmičenju.

Pismo se odnosilo na koristoljubivo ponašanje uprave najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, kao i spomenutih 11 klubova, prema ostalim klubovima i ligama. Tim povodom istakli su da će isključiti reprezentacije iz svih takmičenja pod okriljem FIBA Evrope, ukoliko njihovi klubovi prihvate da se takmiče u Evrokupu.

- U odgovoru na agresivno i nelegalno ponačanje ECA (Bord Evrolige) odlučeno je da, uz izuzeće 16 evroligaških timova, svaki nacionalni savez koji podrži Bord koji ubravlja Evroligom i njihovo nelegalno sklapanje ugovora sa klubovima, automatski će izgubiti mogućnost da njihova muška seniorska reprezentacije učestvuje u takmičenjima koja organizuje FIBA Evrope - istaknuto je u saopštenju na sajtu FIBA Evrope.

Postoji mogućnost da kazna bude proširena na sva takmičenja pod okriljem FIBA, a novi predlog poslat je na Skupštinu radi potvrde.

Novi problem u odnosu dve institucije naišao je zbog klubova koji bi mogli da učestvuju u Evrokupu sledeće sezone, a prema stavu FIBA, zbog toga bi mogle da ispaštaju reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    22. mart 2016 | 06:33

    Klubovi sami da izaberu ono sto je najbolje za njih ! Reci cu samo ovo ! Nagradni fond evrolige za sledecu sezonu oko 40 miliona evra a za tu smesnu Fiba ligu sampiona 4 miliona ! Znaci ovde 16 klubova deli 40 miliona evra a onde 40 klubova 4 miliona ! Ko bi imao interes da to igra !?

  • Dača

    22. mart 2016 | 09:01

    Zašto ne i evro ligu

  • ???

    24. mart 2016 | 05:08

    Uvek je bilo da veliki jasu male

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA