Junajtedovo čudo sjajnim golom rešilo derbi Mančestera, Kejn ne da Lesteru da pobegne (VIDEO)

 
  • 0

Mančester junajted je slavio u gradskom derbiju protiv Sitija kao gost sa 1:0 i tako se potpuno vratio u igru kada je u pitanju borba za Ligu šampiona.

Lek za ranu na srcu navijača Crvenih đavola, nakon ispadanja od Liverpula u Ligi Evrope, došao je veoma brzo. Najzaslužniji za to je supertalentovani Markus Rašford, koji je u 16. minutu postigao fantastičan gol u maniru vrhunskih i iskusnih golgetera.

Osamnaestogodišnji napadač se sjajno ubacio u prostor posle pasa Huana Mate, ušao je silovito u kazneni prostor Građana i matirao Džoa Harta, za veliku radost gostujućih navijača.

Ispostavilo se da je Rašford postavio i konačan rezultat, pošto do krjaa meča nije bilo golova. Siti je pokušavao da dođe do gola, žestoko je napadao u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da probije odbranu Junajteda.

Najbliži golu bio je Kun Aguero, koji je pogodio stativu desetak minuta pre kraja, a imao je odličnu priliku i u finišu meča kada je šutirao pored stative.

Ovom pobedom Junajted ne samo da se potpuno uključio u borbu za titulu, već je i definitivno izbacio iz borbe za titulu u kojoj je i dalje glavni pratilac Lestera Totenhem, koji je lagano savladao Bornmut sa 3:0 na svom Vajt Hart Lejnu. Junak je bio Hari Kejn, koji je postigao dva gola, i zabeležio asistenciju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prvi gol je postigao već u prvom minutu itakmice, da bi u šesnaestom duplirao prednost i već tada je bilo jasno da će pobediti i prići Lesteru na pet bodova zaostatka na tabeli.

>>> Svađa Mitrovića i doktora Njukasla: Srbinu nisu dali da se vrati na teren, dvojica ga držala (VIDEO)

REZULTATI 31. KOLA:

Sautempton – Liverpul 3:2

(Mane 64, 86, Pele 84 – Kutinjo 17, Staridž 22)

Njukasl – Sanderlend 1:1

(Mitrović 83 – Defo 44)

Mančester siti – Mančester junajted 0:1

(Rašford 16)

Totenhem – Bornmaut 3:0

(Kejn 1, 16, Eriksen 52)

Odigrano u subotu:

Everton – Arsenal 0:2

Čelsi – Vest Hem 2:2

Kristal Palas – Lester 0:1

Votford – Stouk 1:2

Vest Bromvič Albion – Norič 0:1

Svonsi – Aston Vila 1:0

TABELA: Lester 66, Totenhem 61, Arsenal (-1) 55, Mančester s. (-2) 51, Vest Hem (-1) 50, Mančester j. (-2) 47, Sautempton 47, Stouk 46, Liverpul (-2) 44, Čelsi (-1) 41, VBA (-1) 39, Everton (-2) 38, Bornmaut (-1) 38, Votford (-1) 37, Svonsi 36, Kristal Palas (-1) 33, Norič 28, Sanderlend (-1) 26, Njukasl (-1) 25, Aston Vila 16

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA