BOD DO SNOVA: Žiru u 94. minutu približio Monpelje tituli (VIDEO)

 
  • 0

U poslednjim minutu budući pobedio starog šampiona. Karlo Anćeloti bez titule sa PSŽ

Francuska će dobiti novog prvaka. Monpelje je u poslednjim minutu savladao dojučerašnjeg prvaka Lil 1:0 i zadržao tri boda prednosti u odnosu na PSŽ, koji je pobedio Ren kod kuće (3:0).

Neverovatna završnica pretposlednjeg kola francuske lige praktično je donela odluku o novom šampionu. Monpeljeu je dovoljan i bod u Okseru (večeras zvanično ispao iz prve lige posle poraza u Marseju) da proslavi prvu titulu u klupskoj istoriji. Belandu, Žirua i ekipu ne zanima ishod PSŽ u Lorijenu ako neporažen napusti teren verovatno budućeg drugoligaša.

Lil je dugo odolevao ne želeći već danas da preda titulu u ruke pre četiri godine drugoligašu, ali je poklekao u dubokoj nadoknadi vremena. Momak koga traži pola Evope, a najbliži mu je Bajern, postigao je 22. gol u sezoni i potvrdio da će teško ostati u klubu bez obzira na to što će naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona.

PSŽ je na krilima maestralnog Nenea (24. gol u sezoni) demolirao Rena (3:0), ali je ipak ostao na tri boda zaostatka. Karlo Anćeloti će očigledno morati da sačeka drugu sezonu u Parizu kako bi pokušao da osvoji titulu u Francuskoj.

U poslednjem kolu velika borba se očekuje za opstanak u ligi. Čak sedam timova strepi od selidbe u niži rang, a uz pomenuti Okser, još dva tima će ispasti iz elite.

Posle 37. kola poznato je da će Monpelje i PSŽ igrati direktno u Ligi šampiona, a Lil će do najkvalitetnijeg evropskog takmičenja probati da stigne preko kvalifikacija.

37. kolo

Ajačio - Lion 1:1

Bordo - Lorijen 1:0

Kaen - Sošo 1:3

Dižon - Tuluz 1:1

Marsej - Okser 3:0

Monpelje - Lil 1:0

Nansi - St. Etjen 3:2

Nica - Evijan 1:1

PSŽ - Ren 3:0

Brest - Valensijen 1:0

TABELA: Monpelje 79, PSŽ 76, Lil 71, BLion 64, Bordo 58, St. Etjen 57, Ren 57, Ren 57, Tuluz 56, Evijan 50, Marsej 48, Nansi 45, Lorijen 39, Sošo 39, Brest 39, Kaen 38, Ajačio 38, Dižon 36, Okser 34.

(Telegraf.rs)

Video: Tajrik Džons pred Virtus: Neće biti lakše, znamo za šta smo sposobni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA