FSS: Teško ćemo sprečiti ulazak Kosova u UEFA!

 
  • 31

Fudbalski savez već četiri godine se bori da ne dođe do prijema Kosova u UEFA, ali će to biti teško izbeći 3. maja u Budimpešti, jer je Kosovo već postalo član MOK-a

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) održao je sednicu na kojoj je sazvao Skupštinu za 18. mart, i analizirao pitanja oko sprovođenja izbora i situaciju povodom najavljenog prijema kosovskog saveza u UEFA na kongresu 3. maja u Budimpešti.

- Fudbalski savez se od 2012. godine svim legalnim pravnim sredstvima u međunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nađe pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA - navodi se u saopštenju FŠ.

Međutim, kako se navodi, pozicija je otežana posle prijema takozvane države "Kosovo" u okvire Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i u veliku većinu raznih internacionalnih sportskih organizacija.

- Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije, za šta je FSS u velikoj meri zaslužan-  navodi se u saopštenju FŠ i podseća da su kosovski sportski savezi primljeni, pored u MOK, u svetske porodice košarke, rukometa, tenisa, atletike, plivanja i drugih i samim tim i okolnosti po fudbal su sve složenije.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dart vejder

    11. mart 2016 | 09:14

    Pa kako drugačije kad je Crnogorac na funkciji a njegovi su nam odavno pomogli,naša braća,da priznaju Metohiju i Kosovo.Čovek sa Šavnika predsednik FSS pa da li je to moguće...DOKLE VIŠE KARADŽIČ I CG mafijaši ...

  • Pakistanac

    11. mart 2016 | 12:49

    Znaci,ako smo u grupi sa Kosovom i Albanijom imamo -12 bodova?

  • jovan

    11. mart 2016 | 12:39

    ako oni budu primljeni u UEFA mi bi trebalo da prestanemo igrati evropski fudbal tako i tako od togafudbala što mi igramo nemamo neke koristi a pogotovo smanjili i trošak u klubu to ti je isto ko penzionerima 10 posto skidanje od penzije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA