Ragbisti Zvezde razbili najvećeg rivala sa 30:0 i osvojili Superkup!

 
  • 6

Crveno-beli savladali oslabljenu ekipu Dorćola i preotela im Superkup koji su prethodne godine oni osvojili upravo u duelu sa Zvezdom

Prvi trofej u novoj sezoni u srpskom ragbiju 13 osvojila je Crvena zvezda. U finalu Superkupa na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari, crveno-beli su savladali branioca trofeja - Dorćol sa ubedljivih 30:0 (8:0).

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Zvezda se po teškim uslovima za igru potpuno revanširala oslabljenom Dorćolu i tako stigla do drugog trofeja u istoriji kluba, posle titule prvaka Srbije osvojene 2014. godine.

Znatno iskusniji tim crveno-belih maksimalno je iskoristio što je aktuelni šampion države igrao bez osmorice standardnih prvotimaca, među kojima su bili četvorica reprezentativaca, Vukanović, Stevanović, Nedeljković i Samardžić.

Praktično u juniorskom sastavu, po jakoj kiši i blatnjavom terenu, Dorćolci su se dosta dobro držali u prvom poluvremenu, iako je gost poveo već u 4. minutu esejem Trifunovića.

Međutim, domaćin je bio ravnopravan rival tokom prvog dela, naročito u odbrani, a utakmica bi sigurno bila neizvesnija do samog kraja da je bilo više koncentracije u napadu. Ipak, Štrbac je esejem u završnici prvog dela najavio pad Dorćola koji je potom u nastavku primio još četiri eseja za konačnih 30:0.

Apsolutno zasluženom pobedom, Zvezda je tako oduzela prvi od ukupno maksimalnih tri pehara koje je Dorćol prošle sezone osvojio. Pored prvog Superkupa u istoriji, Dorćolci su u 2015. godini bili osvajači i duple krune, ali će ove sezone imati velikog rivala u crveno-beloima, kao i Partizanu, u odbrani titule i Kupa Srbije.

DORĆOL  - CRVENA ZVEZDA 0:30 (0:8)

Eseji: Trifunović 4’, Štrbac 39’, Vladislav Dedić 45’, 53’, Žujić 69’, Vojislav Dedić 73’.

Golovi: Vladislav Dedić 3.

DORĆOL: Avramović, Lazin, Mora, Vlahović, Miladinović, Božović, Čovanović, Aleksić, S. Vukanović, Devetak, Stanić, Petrović, Radić. Rezerve: Kojić, Bulajić, Mitrović, Kovačević.

CRVENA ZVEZDA: Štrbac, Trifunović, Milanović, Vasiljević, Čengaj, Pulen, Vojislav Dedić, Vulić, Vladislav Dedić, Žujić, Tomić, Kostadinović, Ćalić. Rezerve: Salijević, Ranćić, Đorđević, Predojević.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović: Vidite koliko sam okupljanja propustio i koliko sam dao reprezentaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA