Ivana Španović: Napadam svetsku titulu i ništa me drugo ne zanima

 
  • 6

- Rezultat je skroman, ali zadovoljna sam formom - poručila je srpska atletičarka

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović izjavila je da nije u potpunosti zadovoljna rezultatom na mitingu u Beogradu, ali i naglasila da je uživala u atmosferi pred domaćom publikom i da želi titulu na Svetskom prvenstvu.

Španovićeva je osvojila prvo mesto na međunarodnom mitingu “Serbia open”, koji se prvi put održava u novoizgrađenoj dvorani na Banjici.

Ona je najbolji skok zabeležila u petoj seriji rezultatom 6,85 metara.

- Teško mi je bilo da se koncentrišem na daljinu i na skok, iako sam se trudila. Nije često slučaj da neko zadovoljstvo stavim ispred rezultata, a ovo je bio slučaj jer sam uživala u ambijentu i prvom nastupu pred domaćom publikom posle dugo godina. Atmosfera je bila fantastična, nisam mogla da poželim više - rekla je Španović novinarima posle takmičenja.

Ona kaže da joj je bilo krivo jer je prestupila prva dva skoka jer nije mogla da bude fokusirana.

- Bolje da greške pravim ovde, nego na Svetskom prvenstvu. Rezultat je skroman, ali zadovoljna sam formom. Rezultat to možda nije pokazao, ali, opet, to mi je najbolji režltat u 2016. Spremam se da napadnem svetsku titulu i ništa me drugo ne zanima - rekla je srpska atletičarka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Španović je naglasila da joj je bilo drago što je prvi teniser sveta Novak Ðoković prisustvovao mitingu i poručila da će da mu uzvrati istom merom u Dejvis kupu.

- Laska mi njegov dolazak. Rekao je da je uživao, da je za njega ovo bilo novo iskustvo. Drago mi je što smo svi zajedno uspeli da mu približimo atletiku još malo - zaključila je Španović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    2. mart 2016 | 08:53

    Ivana najbolja si i najlepsa ovo je devojka za primer da se deca ugledaju a ne na starlete

  • Гоца

    2. mart 2016 | 11:02

    Ивана ти си у атлетици Новак Ђоковић. Жива и здрава била. Само напред.

  • vasićka

    2. mart 2016 | 10:39

    Ona je ljudska gromada, u svakom smislu. Taj stav, samopoštovanje... Svesna da vredi i da je uspeh koji je sada u zenitu, da je postigla sve zahvaljujući svom radu. Devojke i momci na mitingu, hvala vam jer naša deca vide da imaju izbor. Mogu da biraju: starlete i utopija ili sport i samopoštovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA