Miler otkriva zašto je bio skeptik pred dolazak u Zvezdu, a ispostavilo se najboljom odlukom koju je doneo

 
  • 5

Američki košarkaš vrlo iskreno govorio u intervjuu za specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops"

U oktobru se sve poklopilo za Crvenu zvezdu i Kvinsija Milera - košarkaš je uneo neku novu energiju u tim kome je baš to trebalo da pruži bolje partije i obezbedi plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Amerikanac je pokazao šta ume i bio među najzaslužnijima za magične noći u "Pioniru", kada su padali Real Madrid, Himki i Bajern Minhen.

U razgovoru za "Eurohoops", Miler je upitan da izabere koje veče je bilo za pamćenje.

- Ne mogu čak ni da odredim koja noć je za nas u timu bila najjača. Iskreno, mislim da je svaka utakmica odigrana u Pioniru bila za pamćenje zbog navijača, i naravno zbog toga kako smo se borili svi za jednog, jedan za sve. Kad ovo kažem, znači da baš ne mogu da izdvojim nijednu utakmicu - rekao je Miler.

On ne krije da nije bio siguran kako će se posle tri sezone u NBA ligi snaći u Evropi.

- Ispostavilo se da je to vila savršena odluka. Bio sam skeptičan i nervozan što dolazim u Evropu, ali je ovo je bila najbolja odluka koju sam doneo. Volim moju ekipu, navijače i trenere. Zahvalan sam na toj savršenoj situaciji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Usledilo je pitanje: Da li su navijači Crvene zvezde najljuđi koje si do sad video, jesi li ovo očekivao?

- Ovi navijači su najbolji na svetu. Ništa ne može da se uporedi sa Pionirom i ovim okruženjem, i stvarno mislim ništa. Strast i ljubav prema igri ovde je na sasvim drugom nivou. Volim ljude ovde.

Sigurno je da će mnogi veći klubovi pokušati da sjajnog Amerikanca dovedu u svoje redove.

- Biću iskren i reći da je moj san da se vratim u NBA ligu, ali sviđa mi se i igra u Evropi. Meni ne znači toliko novac, tako da velike ponude nisu važne. Samo želim da igram košarku na najvišem nivou i da se razvijam kao čovek, pa igrač. Želim da budem jedan od najboljih.

Veliku ulogu u Crvenoj zvezdi imao je Boban Marjanović, koji sada gradi svoju NBA epizodu u San Antoniju.

- Nisam znao ništa o Bobanu dok nisam došao ovde, ali on je čudovište i dobio je šta je zaslužio. Saigrači i trener mi o njemu pričaju, da je jako dobra osoba.

Miler ima ogromnu porodicu kod kuće - čak osam sestara i petoricu braće.

- Naravno da mi nedostaje porodica. Sve ovo radim zbog sebe, mada svi znaju da je žrtvovanje deo košarke. Oni to razumeju. Kada se vratim kući, provodimo dosta vremena zajedno i pričamo o svemu što sam propustio. Osim toga, moj "FaceTime" dobro ide.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA