Ivana Španović prekinula takmičenje u Stokholmu i završila kao sedma!

 
  • 4

Najbolja srpska atletičarka odustala je posle treće serije na takmičenju u Stokholmu zbog problema sa povredom noge, a ostvarila je samo jedan ispravan skok iz tri serije od 6,11 metara

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović takmičila se u skoku udalj na IAAF mitingu u Stokholmu.

>>> Istorijski trenutak srpske atletike! Međunarodni atletski miting u dvorani! (FOTO)

Naša najbolja atletičarka je trebalo da ponovo odmeri snage sa Šarom Proktor, koju je pobedila na uvodnom nadmetanju u Diseldorfu skokom od 6,79 metara, tada vodećim rezultatom sezone.

Zbog blagog zatezanja koje je osetila u zadnjoj loži  desne noge, prekinula je nastup na mitingu u Štokholmu posle treće serije.

Ivana je imala samo jedan ispravan skok, I to u trećoj seriji, kada je zabeležila skromnih 6,11m. Prva dva skoka su nažalost bili neispravni zbog prestupa na dasci.

Sa ovom daljinom Španovićeva je zauzela sedmo mesto u ukupnom plasmanu.

- Ivana je već u prvom skoku osetila blago zatezanje zadnje lože, više neprijatnost I nelagodnost nego bol. Nije mogla da pronadje pravi ritam, požalila se i na podlogu na kojoj su skakale i bilo je dovoljno razloga da donesemo odluku o prekidu takmičenja. Jednostavno nismo želeli da rizikujemo, svetsko prvenstvo naš očekuje tačno za mesec dana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Po povratku u Srbiju obavićemo sve preglede I u dogovoru sa lekarima doneti odluku o nastupima na narednim takmičenjima.”– istakao je trener Obradović.Međutim, neočekivano na ovom takmičenju Ivana je podbacila i završila na sedmom mestu sa skokom od 6.11 metara, ali je to opravdano jer je imala problem sa povredom.

Njena najveća rivalka Šara Proktor je završila na trećem mestu sa takođe, za nju, slabim rezultatom 6,57 metara.

Printskrin:http://www.iaaf.org Printskrin:http://www.iaaf.org

Pobedila je Estonka Ksenija Balta sa 6.76 metara, druga je bila Britanka Lorejn Ugen sa 6,71 metar.

Inače, Španovićeva će 1. marta učestvovati na prvom mitingu u novoj dvorani u Beogradu, sve u sklopu priprema za Svetsko dvoransko prvenstvo u Portlandu od 17. do 20. marta.

I pored svih neprijatnosti na današnjem takmičenju, trener Obradović posle nastupa u Štokholmu ostaje optimista i  veruje u svoju pulenku  –

- Prva dva skoka iako uz neuspešan dolazak na dasku, odlične daljine. Rezultat  6,11m je sa odrazom na dve I po stope od daske. Sve u svemu nema razloga za brigu. Sve ćemo da učinimo da Ivana svetsko prvenstvo u Portlandu dočeka maksimalno spremna

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA