Cirjak poludeo: Dogodine u Madridu fluorescentne loptice

 
  • 0

Rumunski poslovni čovek, alfa i omega teniskog turnira u Madridu, uverava da plava šljaka nije jedina novotarija koju uvodi

Rumunski poslovni čovek Jon Cirjak (73), vlasnik i organizator teniskog turnira u Madridu, koji se ove godine igra na plavoj šljaci, planira još novotarija koje su potpuno suprotne tradicionalnim detaljima u "belom sportu".

- Loptice ćemo takođe da promenimo. One će, recimo, biti fluorescentne zelene ili narandžaste kako bi se uklopile u plavu šljaku i da bi oko igrača bilo fokusirano na njih, da boja podloge ne odvlači pažnju - bez dileme je Cirjak, koji je pre dve godine upao na tradicionalnu "Forbsovu" listu najbogatijih ljudi sveta.

Iako su mnogi igrači negodovali zato što šljaka u Madridu više nije šljaka, recimo, Rolan Garosa, navodeći da je njen kvalitet takav da pogoduje povredama, Cirjak na to gleda ovako:

- Nedavno u Monte Karlu tri igrača su povredila nogu. U Madridu se turnir odvija već nekoliko dana bez ikakvih problema. Siguran sam da je plava šljaka korak napred.

Po potezima u Madridu može se reći da je Cirjak ogorčeni protivnik konzervativnog shvatanja tenisa. Jedna od njegovih prethodnih revolucionarnih akcija bilo je upošljavanje manekenki da skupljaju loptice na mečevima od 2008.

Rumun je odlučno demantovao da je ATP zahtevao da plava šljaka bude samo jednosezonski neuspeli eksperiment.

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA