Barselonin trener odgovorio svima koji napadaju Mesija i Suareza zbog penala!

Luis Enrike je imao svoje mišljenje o neuobičajenom potezu svojih igrača

  • 5

Pobedu Barselone nad Seltom 6:1 obeležio je detalj iz 81. minuta, kada je Lionel Mesi, nad kojim je dosuđen penal, sa bele tačke samo gurnuo loptu u stranu na koju je natrčao Luis Suarez i matirao golmana za veliko oduševljenje celog stadiona.

Mnogo polemike je izazvao ovaj potez: i dok su mnogi bili oduševljeni zbog toga što su Argentinac i Urugvajac "prodali foru" koju je pre više od 30 godina postavila Barsina legenda, drugi tvrde da je to bilo nepoštovanje protivnika.

Trener Barselone Luis Enrike kaže da njegovi igrači nisu hteli da omalovaže protivnika.

- To je dozvoljen način da izvedete penal. Nekome se sviđa, nekome ne. Barselonini igrači se zabavljaju i to rade i zbog navijača, na fer i spektakularan način. Fokusiram se na učinak svakog od igrača, a Selta nije bila slab protivnik, napadali su od početka na "Nou Kampu" - rekao je Enrike.

>>> Najluđi penali u istoriji fudbala na jednom mestu! (VIDEO)

Međutim, Nejmar je rekao da je akcija bila planirana na treningu, i da je upravo on trebalo da natrči na loptu umesto Suareza.

- Taj penal je bio za mene, vežbali smo ga na treningu. Leo i ja smo vežbali, ali je Luis bio bliži i pogodio je - rekao je kroz osmeh Nejmar i dodao:

- Naše prijateljstvo je najvažnija stvar. Nije važno ko postiže golove dokle god pobeđujemo.

>>> KAKO SE ON IGRA! Nejmarovu majstorsku fintu mogli bismo sto puta da gledamo! (VIDEO)

Andres Inijesta je posle meča rekao da nije znao da će Mesi da izvede ovakvu akciju.

- Nisam ih viđao da to rade, ali sam čuo kako o tome pričaju. Možda je bilo namenjeno Nejmaru, ali je Luis bio tu da završi stvar - rekao je Inijesta, a Đordi Alba je imao nagoveštaj:

- Nisam znao da će to da urade jer nije uobičajeno, ali Mesi uvek nešto drugačije radi. Dobro je prošlo. Penal je bio savršen. Ne znam da li su se dogovarali, ali oni uvek nešto pokušavaju na treninzima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    15. februar 2016 | 21:52

    Barsa razbija,velike i male,a real samo male,veliki im daju cetiri komada(barsa,atletiko..)

  • Nikola

    15. februar 2016 | 20:02

    Kad barca razbija male timove onda su oni carobnjaci a kad real pregazi npr malme 8-0 onda se samo priča kako real moze samo protiv malih timova kako je ronaldo penaldo itd...

  • Boske100

    15. februar 2016 | 19:43

    A kada Real zgazi protivnika sa 10-2 onda počinje frka?! Ne poštovanje nego šta, ali onaj gore to sve bilježi neće moći Messi, Suarez i Neymar to zauvjek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA